גודל שק הריון ביחס לגודל העבור

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

22/01/2017 | 10:23 | מאת: מתפללת שהכל ימשיך להתפתח בצורה תקינה

בוקר טוב לפי ווסת אחרונה אמורה להיות בשבוע 8+6 לפי שתי אולטראסאונדים אחרונים תיקנו לשבוע פחות (7+6) היום ביצעתי אולטראסונד שהראה את התוצאות הבאות CRL: 16.6 מתאים ל 8+1 וגודל שק הריון 15*30 מתאים ל 6+5 (יש לציין שבדיוק לפני 6 ימים ביצעתי בדיקה וגודל השק היה 12*16) אני רואה כאן מגמת גדילה וגם הרופא בכלל בכלל לא התרגש ואמר שאין מה לדאוג ולבוא בעוד שבועים, רק הטכנאית אמרה שרוצה שאבוא בעוד שבוע שוב. 1. האם סטיה זאת נכנסת לנורמה של סטית מדידה באולטראסונד? 2. האם הכל בסדר כמו שהרופא אמר? 3. האם יכול הפער להצטמצם וההריון ימשיך כרגיל? אני כל הזמן מודאגת.... תודה על זמנכם.

22/01/2017 | 12:58 | מאת: ד"ר דנה אירגה

שלום, ברגע שנמדד גדול עובר התואם שב' 8+1/7 עם דופק חיובי ובעצם מתאים לשבוע ההריון אין צורך בבדיקת גודל השק. מאחלת לך המשך הריון בריא ומוצלח.

22/01/2017 | 13:07 | מאת: תודה

ואי תודה רבה מרגישה שגרמת לי עכשיו להפסיק לדאוג ובוודאות לישון יותר טוב!! תודה מכל הלב!!!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה