CMV

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

21/04/2007 | 20:35 | מאת: מיכל

שלום, במקרה של הדבקות משנית של CMV בהריון - תוך כמה זמן יופיעו הנוגדנים בדם? כלומר, תוך כמה זמן מומלץ לבצע את הבדיקה מרגע ההדבקות? האם יש הבדל בין הדבקה ראשונית למשנית מבחינת הופעת הנוגדנים? תודה רבה

23/04/2007 | 10:18 | מאת: ד"ר אריה שחר

מיכל שלום בחשד להידבקות משנית ב CMV - מומלץ על בדיקת נוגדנים לאחר 3 שבועות. בהידבקות חוזרת מופיעה עליה ברמות ה IgG ( שמראה על זיהום ישן ) פי 4. באם קיימת עליה מומלץ לחזור על הבדיקה שוב בהפרש של 3 שבועות. לציין שבהידבקות משנית הסיכון להידבקות העובר הוא פחות במידה ניכרת לעומת הזיהום הראשוני ועומד על פחות מ 1%. לגבי ההבדל בהופעת נוגדנים בין זיהום ראשוני למשני - בזיהום ראשוני הנוגדן הראשון שמופיע הינו IgM שמראה על הזיהום, ורק בשלב מאוחר יותר יופיע ה IgG, ואילו בזיהום משני - הוא מתאפיין בעליה ברמות ה IgG ללא הופעת IgM.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה