השפעת ההקרנות על הזיקפה

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

05/05/2009 | 22:39 | מאת: Carmi

שלום רב, מה הסיכוי לפגיעה בזיקפה כתוצאה מהקרנות, לאחר כריתה רדיקלית? אני בן 60, מועמד להקרנות עקב עליה עקבית ברמת ה- PSA, בריא בדרך כלל. הכריתה בוצעה לפני כ- 8 שנים, ומאז רמת ה- PSA היתה נמוכה. הקינטיקה של - PSA: מכפיל עצמו כל 8 חודשים. בתודה, כרמי.

07/05/2009 | 17:56 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לכרמי שלום ההקרנות עלולות במקרים מסומים לפגוע בת.המיני לאחר מס' חודשים מגמר הטיפול. קיימות אופציות נוספות לטיפול למשל טיפול ב- HIFU , הרבה יותר ממוקם ולרוב אינו גורם לפגיעה בת. מיני. ד"ר אריאלי

07/05/2009 | 22:29 | מאת: Carmi

שלום ד"ר אריאלי, ותודה בעבור תשובתך הנ"ל! שאלות נוספות בנושא הקרנות: א. האם תוכל בבקשה להסביר למה הכוונה ב- "במקרים מסויימים"? ב. האם קיימת הערכה סטטיסטית לסיכוי שהתפקוד המיני ייפגע? שיטות נוספות: א. HIFU - האם קיים/מקובל בארץ? האם הוא יעיל כנגד הסרטן כמו ההקרנות? ב. מה דעתך על cryotherapy במקרה כמו שלי (Recurrent לאחר 8 שנים)?

מנהל פורום סרטן הערמונית