בדיקת פתרון רפואי בדיעבד
דיון מתוך פורום סרטן הערמונית
ד"ר אריאלי-תודה רבה על התשובות המפורטות .בהחלט אעדכן לגבי ההמשך ותוצאות ה-PSA היתי רוצה לשאול אותך שאלה שמסקרנת אותי מאוד :האם לאור תוצאות המעבדה הפטלוגית (שוליים בלבד נגועים ואיברים אחרים נקיים ) ועם סכוי כלשהו לקבל PSA נמוך מ-0.1 (ממתין לתשובת PSA לאחר הניתוח,אשר תבוצע בעוד חדשיים)-האם יש קונצנזוס ברפואה על פתרון אידיאלי:ניתוח או הקרנות או הורמונאלי או ........... תודה, דני
לדני שלום. ראשית אני מאחל לך החלמה מלאה בריאות ואירכות ימים. בשאלתך נמצאת גם התשובה . אילו היה ידוע על טיפול אחד מבין כל הטיפולים הקימים שהוא טוב יותר או מועיל יותר לא היו ממשיכים לטפל בשאר הטיפולים. הקוצנזוס היחיד שקיים ברפואה בקשר לסרטן הערמונית הוא שאין החלמה מהסרטן. אצל כל החולים רמת הPSA תעלה חזרה לאחר תקופה מסויימת. השאלה היא רק מתי. החלמה מסרטן ברפואה מוגדרת כאשר אין עדות לחזרת המחלה כעבור 5 שנים, אבל אם המחלה חזרה אחרי 6 או 8 שנים האם החולה החלים ? האם זו מחלה חדשה ? או המשך המחלה הישנה? היום ידוע כי 80% מהגברים מעל גיל 70 חולים בסרטן הערמונית אולם רק 2 מכל אלף מהם ימותו מהסרטן השאר ימיותו מדברים אחרים ולא ידעו כלל כי יש להם סרטן הערמונית. לסיכום. כל הטיפולים בסרטן הערמונית אינם מרפאים את המחלה אלא מנסים להאריך את חיי החולה או במילים אחרות "קונים זמן" השאלה היא מהו המחיר ואיזה איכות חיים יש לחולה אחרי הטיפול. בריאות ואירות ימים . יעקב.
לרופאים יש במקרים מסוימים (כמו המקרה שלי)התלבטות לגבי הפתרון המועדף יש לנו הזדמנות לבדוק לאחר נתוח ולאחר קבלת תוצאות פטלוגיה לבדוק האם הפתרון של ניתוח היה הטוב ביותר אני מודע שיותר טוב להתיחס לאחר ה-PSA ואולי יותר טוב גם אחרי 10 שנים! השאלה שלי לד"ר אריאלי היא האם על סמך הנתונים החדשים שהתקבלו ,ניתן לבחון את ההחלטה של ניתוח שבוצע מחדש ולקבל מסקנה דומה או אחרת!
אני מציע לך לשקול ביצוע HIFU נקודתי. נדמה לי שאתה מתאים לסוג טיפול כזה. אני עברתי אותו באנגליה ככל הנראה בהצלחה. בשבועיים הקרובים אדע בהסתברות גבוהה אם אכן הצלחתי. אם תרצה פרטים, אשמח לספק לך. צריך הרבה כסף לדבר הזה. לינק אחד שיכול לתת לך אנידיקציה על מה מדובר: http://www.nature.com/nrclinonc/journal/v4/n11/full/ncponc0959.html אשמח לסייע לך בפרטי. כתבתי כאן לא מעט על הנושא ותוכל לחפש בפורום זה את ה- HIFU מוני
אשמח אם תתקשר אלי או תעביר לי את שלך:052-2467067 תודה
לדני שלום אם יש חדירה מינימלית ( לפי תשובה פתולוגית ) לקופסית , יתכן שבמהלך הניתוח הוצא הגידול בשלמותו ואז גם ה- PSA חייב להיות 0.1 > לאחר הניתוח. במצב הזה יש אופציה למעקב. מצד שני יתכן שנשארו תאים סרטניים בסביבה שלא הוצאו בזמן הניתוח ואז ה- PSA יהיה יותר גבוה ולכן ישקלו לגבי הקרנות. בכל מקרה לא צריך להחליט בחיפזון , קודם צריך לתת לפצע הניתוחי להגליד.
לדני שלום אין פתרון אידיאלי ואניברסלי עבור כל החולים. אם היה פתרון אידיאלי ומושלם לא היו כל כך הרבה אופציות . יש לשקול היטב מראש עבור כל מטופל מה הטיפול שטוב יותר עבורו גם ברמה רפואית וגם לפי הצרכים האישיים של כל אחד. לאחר שיקול דעת וההחלטה חשוב להיות שלם עם ההחלטה ואין טעם להתחיל לחטט לאחור. זה כבר לא עוזר בשלב הזה . ד"ר אריאלי