ביטוח נסיעות לאחר החלמה מסרטן

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

05/09/2016 | 21:45 | מאת: ר.ל.

חליתי בסרטן השד בתחילת 2013 וסיימתי טיפולים כימותרפיים והקרנות בסוף 2013. חזרתי לתפקוד מלא. אני לוקחת תרופה בשם "פמרה" שמיועדת למניעת חזרת המחלה ולא לטיפול שוטף במחלה. תרופה זו מומלצת להלקח במשך כ 7 שנים לאחר המחלה. חברת הביטוח דורשת ממני לשלם עבור ביטוח נסיעות, תשלום גבוה רק בגלל שאני לוקחת כדורים. לא ברורה לי הגישה מאחר ומצבי יציב כמו כל אדם בריא אחר. אי לקיחת התרופה לא יגרום בהכרח להתדרדרות במצבי. התחושה שלי היא שמחוסר הבנה בנושא, נציגי הביטוח דורשים ממני ביטוח יקר. אשמח לתשובה. תודה

שלום רב, חברת הביטוח ככל הנראה דורשת ממך לרכוש הרחבה למצב רפואי קודם. עצם לקיחת הכדורים מהווה מצב רפואי קודם והחלטת חברת הביטוח היא נכונה במקרה הזה. ההליך הזה נקרא חיתום רפואי . להבדיל מרפואה עצמה, החיתום הרפואי עוסק בסיכונים שעלולים להתרחש ולא בטיפול הנקודתי עצמו. אף על פי שמצבך יציב, צריך לזכור שמבחינה חיתומית הוא יציב ברגע הנתון הזה. אם חס וחלילה מכל סיבה שהיא תתרחש החמרה בחו"ל אפילו על רקע של תופעות לוואי של התרופה, אני בטוח שלא תרצי לעמוד מול שוקת שבורה ולשלם את ההוצאות הרפואיות מכיסך. כעת שאלה למחשבה (כמובן שתעני לעצמך ולא בפורום) - כמה עלה לך הטיול וביחס לכך כמה יעלה לך הביטוח כולל התוספת ? אני מניח שבאחוזים מדובר על אחוז זניח. גם אם מדובר בעשרות דולרים יותר, דעתי היא שנכון יהיה לשלם על כך. הסיכון של ההוצאות הרפואיות יהיה גבוה יותר. ואגב, גם אני קונה ביטוח כדי לא להשתמש בו... רק בריאות וטיול מהנה .

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל