האם מותר לעשות כמה ביטוחים לחול

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

23/06/2016 | 17:36 | מאת: אלי

שלום, היום הייתה לי שיחה עם נציג ביטוח שהסביר לי שאסור לי לעשות יותר מביטוח נסיעות אחד לחול עבור אותה נסיעה. כלומר אסור לי גם לעשות את הביטוח של קופת החולים וגם את הביטוח של כרטיס האשראי. הוא התעקש על כך שאסור לי להפעיל את הביטוח החינמי של כרטיס האשראי אם אני הולכת לעשות ביטוח של קופת החולים. והבהיר שלא רק שאסור לתבוע שתי חברות ביטוח אלא אסור ממש לעשות 2 פוליסות. האם זה הגיוני? כמו כן אותו נציג הפעיל עבורי ללא אישורי פוליסת ביטוח לאחר השיחה. למרות שהבהרתי שאני כרגע עושה סקר שוק ועוד לא החלטתי איזה ביטוח אני עושה.

שלום אלי , לא רק שתשובתו של אותו נציג אינה נכונה אלא אף מדובר בהטעייה בוטה חסרת כל בסיס. מותר לרכוש יותר מביטוח אחד. ברוב מקרי הביטוח יחול תיאום ביטוח (בון כל אחת מהחברות נושאת בחלק שלה של ההוצאות ובחלק ממקרי הביטוח אף חל כפל ביטוחי (שבו כל אחת מהחברות משלמת תגמולי ביטוח מלאים). במאמר מוסגר אציין כי הביטוחים החינמיים או אלו של קופות החולים מאוד מצומצמים ואני מציע לבחון האם הם מתאימים לצרכיך. רכישה של מספר ביטוחים מצומצמים לא מייצרת כיסוי נרחב. בקשר להפקת הפוליסה ללא אישור - אתה יכול גם לבטל כמובן את הרכישה וגם להגיש תלונה מתאימה לנציב תלונות הציבור של חברת הביטוח/ המפקח על הביטוח. בברכה, רן

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל