ביטוח רפואי

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

18/12/2013 | 19:15 | מאת: א

שלום אני בת 35 בריאה בדרך כלל, עוד שבוע אמורה לנסוע לחו"ל לשבוע ימים לבקר משפחה. מזה מספר חודשים סובלת מכאבים בחזה ובגב, פניתי מספר פעמים לרופא משפחה נאמר לי שזה שרירים ו/או מתח ו/או רפלוקס. לפני שבוע בקרתי אצל קרדיולוג שלאחר בדיקה אמר שגם לו לא נראה שזה בעיה בלב אבל ליתר בטחון שלח אותי לעשות אקו לב במאמץ ואמר שזה לא דחוף וניתן לדחות לאחר נסיעה. האם במקרה כזה עלי לעשות משהו מיוחד בעניין ביטוח נסיעה לחו"ל ?

שלום רב, לדעתי התשובה היא חד משמעית כן. בכל תוכניות הביטוח קיים תנאי המגביל את הכיסוי הביטוחי אם מדובר באירוע שהחל במהלך חצי שנה לפני תקופת הביטוח. במקרה שלך זה בעייתי יותר שכן אין אבחנה ברורה ולכן כל אירוע חס וחלילה, של כאבים בחזה או אפילו בעיה רפואית מאובחנת שתאובחן בחו"ל, שהסימפטומים שלה דומים לאלו מהם את סובלת כרגע, לא יהיה מכוסה על ידי הפוליסות השונות. חשוב מאוד - כיסוי שנקרא "הרחבה למצב רפואי קודם" עלול להישמע ככיסוי מתאים, אולם התנאי שהכרתי מעלה חל גם על הכיסוי הזה. כמובן שבעת ההצטרפות לביטוח, לא משנה איזו חברת ביטוח תבחרי, יהיה עליך להצהיר על המצב הרפואי הנוכחיולבקש את תנאי הקבלה בהתאם. האפשרות העומדת בפניך היא לרכוש ביטוח שמכסה גם את מצבך הרפואי הלא ברור בשלב זה, בפרמיה גבוהה יותר כמובן. בברכה ונסיעה טובה, רן

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל