ביטוח חיים לבעל כבד שומני ועליה באנזימי כבד

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

23/06/2013 | 14:17 | מאת: יג

דיווחנו לחברת ביטוח על כבד שומני+ עליה באנזימי כבד - בעיה רפואית שידוע עליה כ-8 שנים. פקססנו מכתב מרופא מומחה מחלות כבד מ-4.2013 כפי שביקשו. התשובה של הביטוח - לא מוכנים לבטח בביטוח חיים אלא רק בביטוח מוות מתאונה, ישקלו האם לבטח בעוד שנה, נשמע לי הזוי. מה אפשר לעשות עם זה בבקשה?

שלום רב, לציין שאינני חתם של ביטוח חיים ועל כן פרוטוקול החיתום של חתמי ביטוח חיים אינו מוכר לי. יחד עם זאת, אם המכתב ששלחתם מעיד על כך שלא מדובר באי ספיקת כבד כרונית או במצב המעמיד את החולה בסכנת חיים עתידית הרי שניתן לנסות לרכוש בחברות ביטוח אחרות בהן אולי פרוטוקול החיתום שונה בהתייחס לאותה בעיה רפואית. כמובן שישנם משתנים רבים אחרים שיש לקחת בחשבון כגון משך זמן הבעיה (אמנם ציינת 8 שנים אבל מה קרה בשמונה שנים האלה - האם חלה החמרה ? שינוי לטובה? מצב סטטי? ) , טיפולים שניתנו בעבר או מתוכננים לעתיד, גיל המועמד לביטוח וכדומה. אגב, לחברת ביטוח הפריבילגיה להחליט את מי היא מוכנה לבטח ובאיזה ביטוח ועל כן הדרישה לקבלת המידע בעוד שנה נועדה לבחון את התפתחות הבעיה הרפואית. אגב, אין זה אומר שבעוד שנה תהיה תשובה שונה. אני ממליץ להיעזר בשירותיו של הרופא המטפל במידה ולדעתו אין סכנת חיים ישירה או עקיפה (עקיפה יכולה להיות כתוצאה מהצורך בהשתלת כבד לדוגמא). נ.ב - כבד שומני לא אמור להוות בעיה . עלייה באנזימי כבד צריכה להיבדק בראייה ארוכת טווח ובגובה הערכים ולא נקודתית. בהצלחה.

06/10/2013 | 18:54 | מאת: אסי

פשוט נעים לקרוא תמציתי חכם ומקצועי.

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל