ביטוח נסיעה לחו"ל

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

24/02/2013 | 12:29 | מאת: יעל

אנחנו מתכנים נסיעה לאיטליה ביוני ,בהרכב של שני מבוגרים+ילד בן 3 + תינוק בן שנה. 1. בני בן ה-3 צפוי לעבור בדיקה תחת טשטוש במרץ, האם תהיה בעיה לבטחו ומה עליי לבקש מחברת הביטוח על מנת לודא שהוא מכוסה 2. היינו רוצים לרכוש ביטוח לביטול הנסיעה במקרה של מחלה,האם ביטול הנסיעה עקב מחלה (חמורה מספיק) של כל אחד מאיתנו מאפשר קבלת החזרים גם על כרטיסי הטיסה של שאר בני המשפחה?

שלום יעל, על מנת לדעת מה יהיה הכיסוי לבנך בן ה 3 יש להבין תחילה מה הבעיה הרפואית ועל מה הוא צריך להיות מכוסה. הבדיקה לכשעצמה אינה רלוונטית, אלא האבחנה או החשד של מה שמחפשים בבדיקה. בהתאם לסוג הבעיה הרפואית, בעת רכישת הביטוח יש להמציא את הנתונים הרלוונטים לבעיה הרפואית ולקבל אישור או דחיה מחברת הביטוח לכיסוי הנדרש בזמן הנסיעה. תנאי הכיסוי הקיימים כיום קובעים כי תוכניות הביטוח אינן מכסות מצב רפואי קודם שחל בו שינוי במהלך חצי שנה שקדמה לנסיעה ובדיקה זו מהווה שינוי. על כן יש לוודא שבעת רכישת הכיסוי, לפי הצורך, ניתן אישור לכך מחברת הביטוח שגם מצב רפואי זה נכלל בכיסוי. מאחר ואינני מכיר את תהליכי החיתום של החברות השונות (תהליך בו מתרגמים בעיה רפואית לשפה ביטוחית וקובעים את תנאי הכיסוי בגינה) אוכל רק לציין שבפספורטכארד מבית דיוידשילד ניתן למצוא פתרון הולם וכיסוי לכל בעיה ולכל גיל. במסגרת הגילוי הנאות אציין שאני משמש כחתם רפואי יועץ לפספורטכארד. בקשר לביטול נסיעה - ביטול נסיעה אינו פונקציה של סוג המחלה או חומרתה אלא של תנאי הכיסוי בכל אחת מתוכניות הביטוח. בד"כ הזכאות לביטול נסיעה מתחילה בין 60 ל 30 יום לפני מועד הנסיעה ותלויה במשתנים כגון אשפוז, חופשת מחלה בסמוך מאוד לנסיעה וכדומה. בעניין זה מומלץ לקרוא את הפרק הרלוונטי בתכנית הביטוח המוצעת. ביחס להחזרים עבור שאר בני המשפחה - ישנן פוליסות הקובעות החזר בעת אירוע שאירע למבוטח או לבן משפחה קרוב. מכאן, שכל אחד מבני המשפחה הינו בן משפחה קרוב ביחס למבוטח שלו אירע האירוע וכל אחד מבני המשפחה יכול לתבוע מכח הפוליסה שלו. אגב, לציין ולהדגיש שפרשנות זו לתנאי הכיסוי נהוגה בתוכניות הביטוח בגינן אני מייעץ אולם יש לבדוק זאת עם חברת הביטוח בה תחליטו לרכוש. כמו כן יש לשים לב לתקרות הכיסוי הניתנות בתוכניות השונות לביטול נסיעה ולכרטיסי טיסה. לסיכום אני ממליץ על הפעולות הבאות : 1. לא להסתפק בביטוחי חינם של כרטיסי האשראי וקופות החולים. 2. במידת הצורך להיעזר בסוכן ביטוח שידע להתאים לכם את התכנית המתאימה ביותר במיוחד על רקע העניין של בנך בן ה 3. 3. לקרוא את החלקים הרלוונטים בפוליסת הביטוח המוצעת לכם. ואם עולה שאלה ספציפית ביחס לחלךק מסויים שקראתם, אשמח לעמוד לשירותכם. בהצלחה בבדיקה ופורים שמח, רן .

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל