החזר על ניתוח קיסרי פרטי

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

17/11/2009 | 09:35 | מאת: inbar

שלום, יש לי מספר שאלות לגבי ניתוח קיסרי פרטי, יש לי ביטוח בריאות דרך מקום העבודה שלי, ולצערי לא חשבתי על זה כאשר ביצעתי את הניתוחים הקיסריים שלי, ורק עכשיו פתאום גיליתי שאני יכולה אולי לקבל החזר. ביולי 2006 ביצעתי ניתוח קיסרי ראשון עקב הריון תאומים עם מצגי עכוז, ובפברואר 2009 ביצעתי ניתוח קיסרי שני (שניסיתי להמנע ממנו) בעקבות עובר גדול וניתוח קודם. 1. אני מנסה עכשיו לקבל החזר על הניתוח השני, אך נאמר לי שמכיוון שזה ניתוח שני יכול להיות שתהיה בעיה לקבל את ההחזר, האם זה נכון בהנחה שהייתי מבוטחת עוד לפני שעברתי את הניתוח הראשון ? 2. מהי ההתיישנות במקרים כאלה, האם אני יכולה לנסות לקבל החזר על הניתוח הראשון שהיה לפני שלוש שנים וארבעה חודשים ?

24/11/2009 | 13:18 | מאת: יריב אבני

עינבר שלום. לניתוח קיסרי יש תקופת אכשרה של 9 חודשים ( ולעיתים שנה). אם הניתוח הקיסרי היה בתקופת האכשרה לא יהיה לך כיסוי בגינו גם בעתיד כלומר לא תקבלי פיצוי על הניתוח השני כי לא היתה לך זכאות על הראשון כי זה קרה בתקופת האכשרה, וכל מה שקורה בתקופת האכשרה כאילו נרשם בהצהרת הבריאות המקורית ואין בגינו כיסוי. 2. התיישנות בביטוח הינה 3 שנים ולכן לא תוכלי לתבוע בגין הניתוח הראשון עקב התיישנות גם אם היתה לך זכאות. לעיתים , אם יש לך סוכן חזק ואת מבוטחת בביטוח של עובדים רבים דרך מקום גדול, סוכן הביטוח יוכל לנסות ולעזור במקרה זה. בהצלחה

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל