כיסוי טיפולים בחו"ל - כללית "מושלם"

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

20/05/2000 | 23:40 | מאת: עדי מוסקוביץ

קופת חולים מסרבת לממן טיפול בהקרנות שאימי עברה בחו"ל, למרות שהגורם היחיד שמסוגל (?) לטענתם לבצע את הטיפול הוא זה שהפנה את אימי לחו"ל. לאחר שהוגשה הבקשה (הקרנה סטריאוטקטית בתל-השומר) לדקלה הם השיבו כי הם פנו לרופא והוא הסכים לקבל את אימי לטיפול. הגשנו אפוא תביעה לבית הדין האזורי לעבודה. שאלתי: האם ידוע על מקרים דומים שהסתיימו בהכרעה שיפוטית (מלבד המקרה של פרופ' כץ). כיצד ניתן לקבל חוות דעת שהטיפול לא ניתן לביצוע בארץ כאשר קיים רופא אחד שעוסק בתחום והוא נתן תצהיר לצד השני ? כיצד מוכיחים שהרופא קשור עם קופת חולים כללית והם מפרנסים אותו? כיצד מאתרים מידע סטטיסטי על הצלחות טיפולים דומים בארץ ? האם ידוע למשהו כיצד מאתרים היתרים שנתנו על-ידי נמשרד הביראות לבצוע טיפולים בהקרנות סטריאוטקטיות בתל השומר? אם משהו מצוי בסיטואציה דומה ומעוניין לקבל סיוע - שיפנה אלי בשמחה אעזור לו!

21/05/2000 | 17:03 | מאת: יריב אבני

עדי שלום. היות ומדובר בבעיה משפטית חוקית המלצתינו -לקבל יעוץ משפטי, ( אולי כדאי לך להפנות את השאלה לפורום המשפטי שבאתר והוא יעזור במידה מסוימת).

21/05/2000 | 17:40 | מאת: עדי מוסקוביץ

אני בעצמי משפטן ועו"ד. חשבתי אולי תוכל עובדתית להשיב לי וללמד אותי משהו על המנגנון קופת חולים-דקלה. אגב, בדעתי להג%

21/05/2000 | 17:41 | מאת: עדי מוסקוביץ

אני בעצמי משפטן ועו"ד. חשבתי אולי תוכל עובדתית להשיב לי וללמד אותי משהו על המנגנון קופת חולים-דקלה. אגב, בדעתי להגיש עתירה לבג"צ (אם שרי האוצר והפנים לא יעתרו לבקשתי) ולבקש לאסור על דקלה לשווק פוליסות בנושא ביטוח בריאות כל עוד מניותיה מוחזקות ע"י הכללית וכן עתירות נוספות. אם זה מעניין אותך , שאל. תודה בכל אופן עדי מוסקוביץ

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל