השוואת ביטוחים משלימים בין קופות חולים

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

09/04/2007 | 12:18 | מאת: רון

האם ידוע למישהוא היכן אפשר למצא השוואה לביטוחים המשלימים של קופות החולים?? רון

09/04/2007 | 16:10 | מאת: אביבה

רון, אני חושבת שהכי יעיל זה לעיין בתקנון של כל אחד מהביטוחים המשלימים של קופות החולים (באינטרנט או לבקש במוקדי המידע של הקופות) ולבדוק כל סעיף וסעיף ואת כל האותיות הקטנות. בזמנו היו בעיתונים כמה בדיקות כאלו שנעשו, אבל לא בטוח שזה כלל את הכל, וכן מדי פעם יש שינויים... כן חשוב לבדוק את פרק הסיעוד בביטוחים השונים. ובכלל, למיטב ידיעתי, הביטוחים המשלימים של קופות החולים לא מוגדרים בדיוק כ"ביטוח" אלא כשירותי בריאות נוספים (שב"ן)

10/04/2007 | 22:13 | מאת: יריב אבני

רון שלום, בהמשך לתשובתה של אביבה, ה"ביטוחים המשלימים " של הקופה נקראים שב"ן= שירותי בריאות נוספים. מעצם היותם שבנ"ים התקנונים שלהם משתנים מדי פעם ולכן ההשוואות שהוצאו בעבר לדוגמא ע"י מספרי עיתונים, בעצם כבר אינם נכונים. ההמלצה לבחור את הסעיפים המעניינים אותך ואז לבחון אותם באתרים של קופות החולים הוא הרעיון היישומי ביותר עבורך. בברכה, יריב

14/09/2019 | 13:14 | מאת: יעקב

ברצוני לציין כאחד שמבין היטב את השירות של המשלים בכל הקופות שבקופת חולים מכבי השירות יקר בהשוואה לכללית ולמאוחדת. חמור מזה במכבי קיימת גביית השתתפות עצמית עבור ניתוחים בבחירת רופאים. בכירים מסויימים באופן מאד מוגזם ואפילו ניתן לומר חזירי וזאת לגבי תשלום ההשתתפות העצמית. לציין שאותם רופאים בקופות מאוחדת וכללית עובדים בהסדר עם הקופות הללו ככול הרופאים הפועלים בהסדר לרבות ובעיקר בהשתתפות עצמית שפוייה מצד המטופל.לדוגמא רופא מסויים צריך במכבי לשלם עבור ניתוח החלפת מפרק ירך בבית חולים פרטי בהשתתפות עצמית של כמעט 9000 שקלברמת ביטוח מכבי שלי בו בזמן שבמאוחדת בביטוח משלים שיא שהוא שווה ערך למכבי שלי. לאותו רופא באותו ניתוח פרטי ובאותם תנאים משלמים השתתפות עצמית 3000שקל ובכללית פלטינום2000. כלומר עוקץ חזירי של הקופה מכבי. או כפי שנאמר יש קופות חולים ויש. "מכבי". לשיקולכם ולבחירתכם. חומר למחשבה.

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל