כדאי לעשות ביטוח בריאות בחברת ביטוח במקום בקופ"ח?

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

07/12/2006 | 12:26 | מאת: נירית

שלום יריב, אני בת 31 בריאה (אפילו ללא בעיות שיניים) חברה במאוחדת. לאחרונה התעניינתי ב'מאוחדת עדיף' (כי אולי אני ארצה להיכנס להיריון בקרוב). מסתבר שכיוון שעברתי את גיל 30 עלות הביטוח היא 50 ש"ח לחודש. בגלל המחיר, אני שוקלת לעבור קופה או לחפש ביטוח 'חיצוני'. מה דעתך?

16/12/2006 | 09:50 | מאת: יריב אבני

נירית שלום, העלות אותה את מציינת היא העלות הממוצעת גם בקופות האחרות. כל קופה מציעה "משלימים" המכילים בדיקות הריון בצורה זו או אחר. היות ואין תשובת "נכון / לא נכון" לגבי איזו קופה היא הקופה הטובה ביותר, אינני ממליץ על מעבר בעקבות השיקול אותו ציינת, רב האנשים בוחרים את הקופה על פי קרבת שירותיה לבית הלקוח. יש לערוך ביטוח רפואי פרטי ללא קשר לקופה בה את חברה. הביטוח הפרטי מעניק שליטה רחבה על תהליך בחירת רופא מנתח, מרדים בי"ח וכו בכל נושא הניתוחים בארץ ובחו"ל. בנוסף לפתרון הכלכלי אשר חברת הביטוח מעניקה גם לנושא השתלות איברים ותרופות שלא בסל הבריאות. ניתן להרחיב הביטוח הרפואי הפרטי גם לנושא בדיקות הריון. אני ממליץ לערוך ביטוח רפואי פרטי משולב במשלים של הקופה. תוכלי לפנות אליי ישירות במייל לצורך קבלת הצעה. בברכה, יריב

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל