ביטוח קולקטיבי

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

23/08/2006 | 22:22 | מאת: יורם

שלום, לפני כחודש אשתי הצטרפה לביטוח בריאות קולקטיבי במסגרת אירגון עובדים גדול מאד . חשוב לציין כי ביטוח זה מותנה בחברות בשב"ן של אחד מקופות חולים . למעשה ביטוח זה מהווה "השלמה לביטוח משלים " בדף פרטי ביטוח הבחנו כי רק שני הסעיפים - ניתוחים פרטיים בארץ וטיפול אמבולטורי , מהווים .... כ- 50% מעלות הפרמיה . אשתי מבוטחת במגן זהב של מכבי אשר , עפ"י תקנון ודעתה של קופה , מספקת כיסוי מלא בשני הסעיפים הנ"ל וזאת בניגוד לכיסויים שמוצעים ע"י קופ"ח כללית ושאר קופות ( כמובן שבאותם הסעיפים ) . נראה לי כי במקרה של מכבי זהב אין הצדקה לחלק כה גבוה בפרמיה שוטפת בגין ניתוחים ואמבולטורי . הסברים של פקידות בחברת ביטוח , באותו עניין , הינם לא רציניים וזאת בלשון המעטה. האם אני טועה , האם יש פרט שלא שמתי לב אליו ? מאחר וגם אני חשבתי להצטרף ( ולכן התחלתי להתעניין ) האם יותר כדאי לשנינו לחפש בשוק תכנית שאינה כוללת סעיף ניתוחים בארץ ? האם ישנם כאלו ? בתודה מראש יורם

01/09/2006 | 16:34 | מאת: יריב אבני

יורם שלום. עלות סעיפי הניתוחים והאמבולטורי הם יקרים בהשוואה לשאר הכיסויים היות ואלו הסעיפים בהם השימוש הוא הרחב ביותר. מגן זהב הינו כיסוי טוב, אך לא תמיד נותן מענה ראוי לניתוחים. אתן לך דוגמא אישית. קרוב משפחה של אשתי, עבר ניתוח פרטי בבי"ח אסותא ( בי"ח בבעלות מכבי), המנתח לא היה ברשימת הרופאים העובדים עם מכבי. עלות הניתוח היתה 80,000 ש"ח! 45,000 ש"ח שכר מנתוח וכ 35000 ש"ח עלויות אשפוז, חדר ניתוח וכו. מכבי זהב, החזירה לנו בגין הניתוח הנ"ל כ 21000 ש"ח!!!!!!!!!!! אפילו , אני שעוסק בתחום שנים רבות לא האמנתי....מאידך ישנם לא מעט מקרים בהם הקופה תיתן פתרונות טובים ומלאים. רוצה לאמר... אם אתה מוכן לקחת סיכון, לפעמים לקבל פתרון טוב ולפעמים לא, אתה מוזמן להישאר במכבי זהב בלבד ללא ביטוח פרטי, אך אם אתה רוצה להיות רגוע ולדעת כי בכל מקרה תקבל פתרונות ראויים, קנה ביטוח פרטי , ובהקדם! בנוסף, ביטוח קולקטיבי אמור להיות מאד זול ( יחסית לביטוח פרטי) לכן כשאתה אומר כ 50% אני משער כי מדובר ב 50% מעלות שמלכתחילה היא נמוכה. ולסיום.... יש תוכניות אותן ניתן לרכוש ללא מרכיב הניתוחים, כלומר השתלות ותרופות בלבד. על פוליסה זו יתן להוסיף מרכיבים אחרים כגון אמבולטורי, אלטרנטיבי, מחלות קשות סיעוד וכו'.. בהצלחה יריב

01/10/2006 | 13:27 | מאת: גיל

אם תהיה מעוניין בביטוח קולקטיבי הכולל ניתוחים,תרופות שאינן בסל הבריאות,השתלות+תןספות צור עימי קשר- 03-9641598 גיל ,אורנה

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל