ניתוח שחזור אוזן (מום מולד) בחו"ל - האם מכוסה?

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

18/07/2005 | 17:49 | מאת: י. חיפה

שלום, ניתוחים כאלה מבוצעים בארץ, אך הנסיון מועט והתוצאות די מאכזבות. ברצוני לבצע את הניתוח לבני בחו"ל. אני מבוטח בכמה חברות ביטוח (כללית מושלם, פניקס קו הבריאות, מדנס), שעדיין לא פניתי אליהן באופן רשמי, אך מעיון בתנאי הפוליסות מתברר ש: - ניתוחים המבוצעים בארץ, לא ניתן לבצע בחו"ל. (במקרים מסויימים יש להוכיח שהתוצאות בארץ אינן מספקות) - ניתוחים פלסטיים / קוסמטיים לא כלולים בניתוחים - על זה ניתן להתווכח, מכיון שמבחינת החוק היבש זה אכן ניתוח קוסמטי, אך ההיבטים הפסיכולוגיים לא נלקחים בחשבון. שאלתי : האם מנסיונך יהיה מקום לערר, ועל סמך אילו סעיפים.

21/07/2005 | 20:39 | מאת: יריב אבני

י. חפה שלום. לטעמי לא תוכלי לתבוע את חברת הביטוח היות ומום מולד אינו מכוסה בפוליסות הבריאות הפרטיות. ישנן פוליסות פרטיות אשר לאחר מספר שנות תשלום ( בד"כ 5 שנים ) מאשרות פיצוי על ניתוח קוסמטי, (על אף שניתוח קוסמטי לא מכוסה בתנאי פוליסת הניתוחים, אלא רק בהרחבות השונות ) בד"כ החזרים של 3000- 6000 ש"ח. הפוליסות הישנות אכן מתנות ניתוח בחו"ח רק באי יכולת ביצוע הניתוח בארץ, כיום הפוליסות מאפשרות ניתוח בחו"ל גם אם ניתן בארץ. לסיכום. קשה לי להאמין שתצליחי לקבל אישור לביצוע הניתוח ע"פ פירוט הנתונים שמסרת לי. בהצלחה

23/07/2005 | 13:40 | מאת: אסף

שלום לך,כדאי מאד לבחון היטב את המקרה שלך,ישנן נסיבות שחברת הביטוח תסכים לאשר את התביעה,או אולי חלק ממנה.במקרה דומה,שאני טיפלתי בו,החברה השתתפה במימון. סוכן בטוח שאכפת לו!

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל