2 שאלות

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

14/04/2005 | 16:07 | מאת: סקרן

אני סטודנט, לא עובד. אני משלם ביטוח לכללית מושלם, אבל יש לי בעיה בתשלומים לביטוח לאומי... השאלה אם חס וחלילה במקרה הצורך אני אצטרך להתאשפז האם זה שיש לי בעיות בתשלום עם ביטוח לאומי ימנע ממני לקבל שירות במקרה הצורך? עוד שאלה, לא קשורה אחת לשניה. במקרה ואתה חייל, ואתה חולה במחלה שאמורה לשחרר אותך משירות (כמו איידס, או סרטן או הצתננות) האם צה"ל מחוייב לטפל בך, או שהוא משחרר אותך לאזרחות ושם קופת החולים תטפל בך

14/04/2005 | 19:40 | מאת: אייל קרמר

שלום רב, לפי מיטב ידיעתי פיגור קל לא יהווה בעיה. בכל מקרה, אם האישפוז הוא כתוצאה מאירוע תאונתי או מחלתי פתאומי ולא אמבולטורי (מתוכנן מראש) - גם שם אין בעיה, יטפלו בך. לשאלתך השניה, אין חוק שאומר שהצבא חייב לשחרר אותך במקרים שציינת. יחד עם זאת, הוא במקרים רבים מעדיף לעשות זאת והרבה אנשים נופלים עקב כך בין הכיסאות. מומלץ בחום לחשוב ולעשות ביטוח בריאות פרטי!!!!

19/04/2005 | 20:31 | מאת: יריב אבני

שלום סקרן. 1. למיטב הבנתי, חוק ביטוח בריאות מטפל בכל מי שהינו תושב ישראל ולכן בין אם שילמת ביטוח לאומי ובין אם לא, תטופל. בד בבד לביטוח לאומי יש זרוע מבצעת אשר תנסה בכל דרך חוקית אפשרית לגבות את החוב . 2. שאלה טובה, אינני בטוח מה התשובה, אך אני יודע כי כל עוד חלית במסגרת הצבא, הצבא אחראי לכל ההוצאות בגין הטיפול הרפואי, אבל..... הצבא כפוף לחוקי המדינה. למדינה יש חוסר באמצעים... ולכן הטיפול שתצטרך לא תמיד יהיה כלול בסל הבריאות, ואז, אם אין בידיך ביטוח פרטי או כסף מזומן, אתה בבעיה.. יריב

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל