פוליסה של אשתי

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

23/02/2005 | 11:51 | מאת: אלון

שלום יריב, הסתכלתי בצורה אקראית בדפים הסטוריים של פורום זה וראיתי דף מלפני שנתיים שבו אתה ועוד גולשים ירדו חזק על פוליסת "השקעה בריאה" של מגדל וממש נבהלתי. לפני כמה שנים עשיתי תוכנית זו לאשתי שהיא עצמאית ותמיד הרגשתי נח עם זה למרות שאני מפריש למעלה מ-300 ש"ח מידי חודש עבור זה כי תמיד אמרו לי בחברת מגדל שבמידה ואני לא תובע את חברת הביטוח אז בסיום התקופה אקבל את כל הכסף בחזרה כלומר הרגשתי שזה מעין השקעה בשבילי מעבר לביטוח הבריאות. בזמנו ישב איתי סוכן שלהם והסביר לי מה מכסה הפוליסה וזה היה נראה לי בסדר אז בו תחזיר אותי למציאות,מה לא טוב בפוליסה זו , לעצור ומיד את ההפקדות? תודה רבה

25/02/2005 | 11:27 | מאת: יריב אבני

אלון שלום. פוליסת השקעה בריאה היא פוליסה טובה, למי שמבין את המשמעויות שלה עד סופן. בפוליסה ניתן לקבל 50% מהכספים שהופקדו לאחר 5 שנות הפקדה וכ 90% מהכספים לאחר 15 ותק, במידה ולא תבעת את סעיף הניתוחים בפוליסה. חשוב לדעת כי אם החלטת לאחר 15 שנה לפדות את הסכום שנצבר, אזי הפוליסה מתבטלת. ע"מ לרכוש כיסוי ביטוחי חדש אתה חייב למלא הצהרת בריאות עם כל המשתמע מכך, כלומר אם במהלך 15 השנים מצבך הבריאותי תקין ללא כל בעיה - אזי אין לך בעיה עם הפוליסה, אך אם קרה במהלך אותה תקופה שינוי לרעה , אזי אתה בסוג של העיה כי אתה " שבוי " בפוליסה, הרי לא תרצה לרכוש כיסוי דומה שמחריג (אינו מכסה) את הבעיה שצצה באותם 15 שנים. אינני יודע בת כמה אשתך, אך חשוב להבין כי ההחזר הכספי מבוצע רק על מרכיב הניתוחים. אם רכשת ( ואני מקווה שרכשת) כיסוי השתלות, תרופות שלא בסל או כל מרכיב אחר, לגביו אין משמעות של החזר כספי. אם השקעה בריאה עולה לאשתך 240 ש"ח בחודש ושאר הכיסויים הנוספים עולים 60, אזי החזר של כ 90% מהכספים בתום 15 שנה יהיה מהסעיף שעלה 240 ש"ח. המפקח על הביטוח הנחה את חברת הביטוח להפסיק לשווק את התוכנית, לדעתי רק בגלל שהמשווקים לא טרחו להבין את משמעויות התוכנית עד תומן, ושיווקו את התוכנית כתוכנית חסכון, וכך לא הדבר. אני לא אמליץ לך לבטלה או להמשיכה, הכל תלוי בך. מקווה שעזרתי. יריב

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל