החמרה בבריאות לפני יציאה מהארץ

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

26/08/2019 | 18:45 | מאת: רינה

ביצעתי ביטוח חו״ל כנדרש 6 חודשים לפני היציאה לחו״ל כולל החמרת מצב קיים כאשר פירטתי במדויק את המחלות מהם אני סובלת,בימים האחרונים בבירור רפואי הסתבר שיש לי אבחון לליקוי בריאותית בנושא חדש שלא היה ידוע עד לבדיקה,קימת הסתברות שתמנע ממני הנסיעה מסיבת הליקוי הרפואי שאלותי הם: 1)באם לא יהיה באפשרותי לנסוע לחו״ל האם יוחזרו לי הכספים שישולמו? 2)באם יואפשר לי לנסוע כמובן באישור רפואי,האם חברת הביטוח יכולה להחליט שאינה מעונינת להמשיך לבטח אותי? אני מדגישה הביטוח שלי כלל החמרות ומסרתימצב רפואי מדויק תודה

שלום רינה, אנסה לעשות סדר בדברים : דבר ראשון יש לבחון את לשון הפוליסה לעניין מצב רפואי קיים וביטול נסיעה. 1. לרוב, הרחבה של מצב רפואי קיים, כפי שרכשת, הינה הרחבה המאפשרת מתן כיסוי ביטוחי כאשר נוצרת החמרה של המצב הקיים בחו"ל בלבד. זו לשון ההרחבה ברוב, אם לא בכל פוליסות הביטוח. ההרחבה איננה רלוונטית להחמרה שנוצרה בעודך בישראל. החלק הרלוונטי הוא פרק "ביטול נסיעה" ולעניות דעתי בפרקים אלו קיים סייג למצב רפואי קיים (במילים אחרות, ביטול נסיעה כתוצאה מהחמרה במצב הרפואי הידוע, אינו במסגרת הכיסוי) 2. את מציינת שמדובר במצב רפואי חדש ש"לא היה ידוע עד לבדיקה". שאלה חשובה בעניין זה היא האם היה ידוע לך על הצורך בבדיקה (ולא משנה מה תוצאותיה) עת רכשת את הביטוח? כי אם כן, היה עלייך להצהיר גם על כך שהינך מועמדת לבדיקה ולאפשר לחברת הביטוח להחליט האם היא מוכנה להמשיך את תהליך המכירה או להמתין לתוצאות הבדיקה. לשאלותייך: אם מדובר במצב רפואי חדש, שלא המצב עצמו ולא הצורך בבדיקות האבחון שלו היו ידועות לך בזמן שרכשת את הפוליסה, ובנוסף ייאסר עלייך לטוס לחול , כמובן שקודם כל עלייך לעשות כל שניתן על מנת לבטל את הנסיעה מוקדם ככל שניתן על מנת להקטין את הנזק מבחינת דמי הביטול. נוסף על כך יש לבחון את הוראות פרק "ביטול הנסיעה" בפוליסה ולראות מה הם התנאים המזכים (לרוב, האיסור כתוצאה ממחלה חדשה צריך להיות בתוקף גם בסמוך למועד הטיסה. במילים אחרות - נניח וחליתי עכשיו, הרופא אוסר עליי לטוס כרגע, אבל הטיסה היא בעוד חודשיים ועד אז האיסור כבר לא רלוונטי - לא אהיה זכאי להחזרים מחברת הביטוח אם אחליט לבטל כעת את הנסיעה). לשאלתך השנייה - אם תקבלי אישור לצאת לחו"ל, ישנן חברות היודעות לבטח גם מועמדים שחלו לאחרונה ואין להם מניעה רפואית לטוס לחו"ל. אם החברה בה רכשת אינה מסכימה לבטח אותך, תוכלי לבטל את הפוליסה (כמובן לקבל את הפרמיה ששולמה בחזרה) ולרכוש באחת החברות האחרות כפי שציינתי מעלה. יש להניח שזה יעלה יותר או שהכיסוי יהיה מצומצם יותר, אבל לפחות יהיה לך כיסוי בעת השהות בחו"ל. בברכה, רן

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל