ביטוח נסיעות וביטוח בריאות בארץ, לאזרח ישראלי שבא לביקור

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

09/03/2019 | 10:06 | מאת: איציק ק.

שלום רב, בני ומשפחתו (אישה + 3 ילדים), חיים בארגנטינה מתחילת ספטמבר 2017. הם אזרחים ישראלים אך הוא הפסיק אז את תשלומי הביטוח הלאומי. בתחילת אפריל הם מגיעים לארץ, לחופשה בת חודשיים. איך הם יכולים לעשות בארץ ביטוח נסיעות לטיסה לארץ מארגנטינה ? האם כשיהיו בארץ יוכלו לעשות ביטוח נסיעות לטיסה חזרה לארגנטינה ? האם הם יוכלו להיות מבוטחים בקופ"ח אם לא שילמו ביטוח לאומי כשהיו בחו"ל ? איז ביטוח בריאות יוכלו לעשות בשהייתם בארץ ומה הן העלויות ? בתודה יצחק ק.

שלום איציק, אנסה לענות על כל השאלות לפי סדר השאלות. ביטוח לארץ מארגנטינה - הם יכולים לנסות לרכוש ביטוח של אסיסט כארד - מאוד ידועים ומפורסמים באזור דרום אמריקה. ביטוח נסיעות חזרה לארגנטינה מישראל - יכול להיות שכן, אבל לא מומלץ. ביטוח כזה לא יתן להם את המענה הנדרש למי שמתגורר בארגנטינה והם עלולים למצוא את עצמם מול שוקת שבורה. ביטוח צריך להתאים לאופי הנסיעה או השהות. ביטוח נסיעות נועד לתיירים ולא לתושבים. ביטוח בקופת חולים - זו שאלה שקשורה כבר במבחני התושבות של ביטוח לאומי. בעת השהייה בארץ הם יכולים או להשתמש בביטוח של אסיסט כארד כפי שציינתי בהתחלה למשך תקופת השהייה בארץ. בנוסף יש ביטוחים רפואיים שמיועדים לאזרחים ישראלים שבאים לביקור בארץ. אחד מהם הוא דיוידשילד (גילוי נאות - אני מועסק על ידי החברה הזו) והשני הוא ביטוח דרכונאים של מכבי שירותי בריאות . עלויות הן פונקציה של פרמטרים רבים ויש לבחון זאת מול החברות . זה יהיה לא מקצועי לציין כאן עלויות. בברכה, רן

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל