שינוי במצב הבריאותי עקב בקע מפשעתי וסיכוי לביצוע ניתוח בקע

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

04/03/2019 | 09:14 | מאת: דורון

שלום כבר רכשתי ביטוח נסיעות עם סעיף של החמרה של מצב קיים מכיוון שעניתי חיובי על שאלה של לקיחה קבועה של כדורים (נגד כאבים כרוניים בלסת). לא רכשתי על סעיף זה תוספת לביטול נסיעה למשפחתי כיוון שהשאלה הזאת לא נשאלה שם, ובכל מקרה החמרה במקרה הזה לא תגרום לביטול. כעת התחלתי לסבול מבקע מפשעתי ואדע בעוד שלושה ימים אם אצטרך לעבור ניתוח לתיקון הבקע לפני הנסיעה. איך עלי לנהוג כעת ? מתי צריך לדווח על שינוי מצבי ? כמה זמן לאחר ניתוח לפרוסקופי לתיקון בקע מפשעתי ניתן לקבל ביטוח נסיעות ? תודה מראש על העזרה

שלום דורון, נתחיל בהחמרה למצב רפואי קודם- ההרחבה שרכשת מכסה אותך במקרה של החמרה במצב בעת השהייה בחו"ל. אין זה מחייב שהכיסוי יהיה תקף גם במקרה של ביטול הנסיעה עקב החמרה של אותו מצב רפואי ואת זה יש לברר בתנאי הכיסוי שרכשת בפרק של ביטול נסיעה. בקשר לבעיה החדשה שנוצרה - בעיקרון חשוב לדווח על הבקע המפשעתי מיד ולציין בפני חברת הביטוח את מה שציינת בשאלתך - שאינך יודע עדיין אם תצטרך לבטל את נסיעתך עקב כך וברקע שיהיו בידיך את כל הפרטים תיצור עימם קשר. לשאלה הכללית של עריכת ביטוח לאחר לפרוסקופיה - ברגע שאין איסור מהרופא המטפל לחזור לפעילות שגרתית, ניתן תמיד לתקף את תנאי הכיסוי באופן בו ישוקלל גם המצב שטופל (הבקע) . בברכה, רן

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל