הצהרה על מצב בריאותי

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

13/02/2019 | 22:57 | מאת: יעקב

האם קולונוסקופיה נחשבת ניתוח?האם יש לדווח על ביצוע ביופסיה ?

שלום יעקב, אם יש ספק - אין ספק. חשוב לדווח על מה שיודעים ולאפשר לחברת הביטוח להחליט על הסיכון הגלום בדיווח, ככל שקיים. באופן עקרוני קולונוסקופיה היא בדיקה פולשנית, אולם מאחר ואינה חודרת דרך רקמות, הרי שלדעתי לא מדובר בניתוח. יחד עם זאת, אם ביצעת, תדווח שכן בעולמות הביטוח יש גם "חובת גילוי יזום" - חובה שחלה על מועמד לביטוח לגלות למבטח עניינים מהותיים אף אם לא נשאל לגביהם. כנ"ל לעניין ביופסיה (וזה אגב, כן ניתוח) בברכה, רן

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל