אירוע פסיכיאטרי בהודו

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

27/09/2018 | 17:08 | מאת: גילה

בחודש שעבר הבת שלי נסעה להודו ועברה התקף פסיכוטי כלשהו . לא ברור מה בדיוק גרם לזה וחברת הביטוח התנערה. מדוע חברת הביטוח מסרבת לכסות אירוע פסיכוטי או על רקע נפשי ? מה ההבדל בין משהו נפשי למחלה לא נפשית ומה אומר על זה המפקח על הביטוח ?

שלום גילה, מבחינה רשמית חברת ביטוח מסרבת לכסות כי זה חריג בפוליסה. לשאלה למה זה חריג יכולות להיות תשובות רבות, החל מתחשיבים אקטואריים (כיסוי כזה לא נפוץ מחד ומאידך עלול לייקר את הפרמיה מאוד אם יתווסף לכיסויים בפוליסות השונות), או ברמה העקרונית - לצערנו המקרים הפסיכוטיים במדינות כמו הודו או תאילנד הם לרוב על רקע נטילת סם כלשהו ומכאן, אם המבוטח גרם בעצמו לנזק מתוך ידיעה צפויה שייגרם או עלול להיגרם נזק, הרי שאין כאן מקרה ביטוח וכאמור יכולות להיות תשובות רבות נוספות. החריג הינו כוללני בדיוק מהסיבה שלא תמיד ניתן לדעת מה הגורם להתקף. לשאלתך השנייה - אינני מתיימר לדעת מה אומרים על זה בפיקוח על הביטוח. אני רק יכול להגיד שתוכניות הביטוח המשווקות בישראל עוברות את אישורו של המפקח על הביטוח . ניתן כמובן לפנות בשאלה למחלקת פניות הציבור אצל המפקח על הביטוח (דרך אתר המפקח על הביטוח). אני מקווה שביתך כיום בקו הבריאות ומדובר באירוע חולף . בברכה, רן

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל