שאלה לגבי דווח לבטוח נסעעה לחול

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

05/09/2017 | 06:40 | מאת: נמרוד

אם הופנתי למיון לצורך בדיקה עקב לחץ בחזה. ובמיון בבדיקות לא מצאו שום ממצא. אבל יש נוהג להשאיר ללילה לפחות באשפוז להשגחה. למרות שאת המשך הבדיקות עושים דרך רופא משפחה במשך. אבל במכתב שחרור ממיון. כותבים סירב להתאשפז! הכוונה. ללילה השגחה. זה דורש דווח? כי שואלים אם אושפזת בחצי שנה אחרונה. או שמה שקובע זה אם בבדיקות בסופו של דבר מצאו ממצא כלשהו שקשור לבעיה רפואית כולל הבדיקות הנוספות שנדרשו לבצוע בהמשך כמו אקו לב מיפוי לב וכו' כלומר האם מה שקובע זה שלא נמצא שום דבר בסופו של דבר אז אין צורך לדווח ? או לדווח ולומר שלא נמצא כלום באף בדיקה? תודה

שלום נמרוד, חלה חובת דיווח על כל אירוע שאירע בחצי השנה האחרונה. אירועים מהותיים מעבר לחצי שנה , גם עליהם חלה חובת דיווח מכח דוקטרינת הגילוי היזום. מומלץ לדווח ולתת לחברת הביטוח להחליט על תוצאות הדיווח ומרכיבי הכיסוי הנדרשים. הרי אם חס וחלילה תחווה שוב אירוע דומה בחו"ל ויתברר שלא דיווחת, אתה עלול להימצא במצב של אי כיסוי. בברכה, רן

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל