רופאת המשפחה לא מוכנה לתת אישור שאין מניעה לטוס

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

19/07/2017 | 01:27 | מאת: אבי

שלום רב. מה עושים במצב שחברת הביטוח דורשת מכתב מרופאת המשפחה שאין מניעה לטוס והרופאה לא מוכנה לתת את המכתב הנ"ל??? למעשה בשלוש השנים האחרונות,היא עוד הסכימה איכשהוא עם הרבה שכנועים לתת לי את המכתב הנ"ל,אך היום,למרות שהמצב הרפואי לא השתנה ונשאר כמו שהיה לפני שנה,היא לא מוכנה יותר לתת את המכתב הנ"ל והיא טוענת שהיא רק מוכנה להדפיס סיכום קצר של תיק רפואי של הפציינט וזהו. היא טוענת והאמת שזה די נכון,שאם הלקוח מעביר לחברת הביטוח הצהרת בריאות+מסמכים רפואיים,אז על חברת הביטוח להחליט אם הוא יכול לטוס או לא! ולא הרופאה! לדעתי,כנראה שהורו לה לא לעשות זאת יותר,או שהיא "נכוותה" בגלל שהנפיקה אישור לפציינט כזה או אחר שקרה לו משהו בזמן טיסה וזה חזר אליה בבומרנג. בקיצור...מה אתה מציע לי לעשות? תודה אבי

שלום אבי, הצעתי היא פשוט לשוחח עם חברת הביטוח שביקשה את האישור ולהסביר את עמדתה של הרופאה. אכן, החתם הרפואי של חברת הביטוח אמור לדעת לשקלל את הסיכון שבטיסה או שהייה בחו"ל על בסיס המידע הרפואי אותו תעביר. אינני יודע מה הרקע הרפואי אבל לכל היותר יש והחתם יבקש לדעת שהמצב הרפואי יציב ומאוזן לצורך קבלת ההחלטה כך שאם יש לך אינדיקציה גם לכך, אני בדעה שניתן לשקלל את הסיכון ולהחליט על תנאי הכיסוי והקבלה לביטוח. בברכה רן

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל