כאבים באזור האגן

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

26/03/2007 | 14:43 | מאת: ירון

שלום לך הנני בשנות הארבעים לחיי ואני שוחה מזה כשנתיים בתדירות של פעמיים בשבוע, לאחרונה ניסיתי לשלב גם חדר כושר במקביל לשחייה,אימונים עם מכשירים כמו: משקולות המאמצים את אזור האגן על ידי פתיחה וסגירה של הרגליים בישיבה,וגם דחיסת משקולות בשכיבה באלכסון,מעולם לא עשיתי אימונים במכשירים,ומאז עברו כמה שבועות ואני חש כאבים באזור האגן,האשכים בעיקר בצד אחד שבו יה לי חשד לבקע בעבר.שאלתי היא: האם יש צורך במנוחה טוטלית?כלומר לא לשחות גם? במידה ויש נפיחות כלומר עקב מתיחת גיד או משהו כזה,האם שהייה בז'קוזי רק תחמיר את הכאבים?מה עליי לעשות?

27/03/2007 | 00:09 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום ירון. קודם כל, במידה והיה חשד בעבר לבקע, הייתי בודק שוב שעקב המאמצים הפיזיים שאינך רגיל אליהם, יתכן וכן יש בקע. שנית, אם מדובר רק במתיחה או דלקת, אז אני מציע תרגילי מתיחות, מסא'ג מקומי, שחיית חתירה או גב ולא חזה, לא לבצע אימוני כוח של האיזורים הכואבים במשך כ 10 ימים. במידה וזה לא עוזר, יתכן ויש מקום לקחת גם כדורים נוגדי דלקת וכאב.

27/03/2007 | 16:18 | מאת: ירון

שלום לך האם שהייה בז'קוזי שבו המים חמים אמורים להחמיר במידה ויש דלקת עקב מתיחת גיד או מאמץ מופרז של האזור שאינו רגיל לכך(,שכן מים חמים מרחיבים את כלי הדם,)מהם התרגילים שהיית ממליץ שלא לעשות במידה ויש בקע קטן או חשש לבקע?

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל