פגיעת ברך - טיפול מועדף

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

15/06/2011 | 15:05 | מאת: נפתלי

שלום, בעקבות פגיעות חוזרות ונשנות בברך ימין(פעילות ספורטיבית), בצעתי בדיקת MRI והגעתי לביקור אצל רופא מומחה. להלן תוצאות האבחון והמלצות הטיפול: * תוצאות MRI- קרע של ACL , שינויים שחיקתיים בסחוסים ומניסקוסים. * אבחון בבדיקה-הגבלה בישור של כ 10-15 מעלות, הגבלה בסוף כיפוף. ברך יציבה, טסטים מניסקליים כאב דיפוזי בברך, קיים ריפיון קדמי קל. המלצות טיפול: * טיפול שמרני שיכלול פיזיוטרפיה ותוספי מזון. לשקול הזרקת HA, אופציות ביולוגיות כמו PRP ואורטוקין. שאלותי- לאור הנתונים וההמלצות שציינתי, הייתי מבקש לדעת: 1. האם מומלץ לבצע את הטיפולים הנ"ל במקביל או בטור? 2. אם במקביל, האם את כולם או חלקם? ואם כן איזה מהם? 3. אם בטור, האם להתחיל בפיזיוטרפיה+תוספי מזון או משהו אחר? ובמה להמשיך? בהמון תודות, נפתלי

17/06/2011 | 12:11 | מאת: ד"ר צבי גורן

מה הייתה התשובה המדוייקת לגבי המניסקוסים? נראה לי כי קודם יש מקום לניתוח ארטרוסקופיה, ורק אח"כ את כול השאר.

17/06/2011 | 15:17 | מאת: נפתלי

תודה על תשובתך. לגבי שאלתך בנוגע למניסקוסים- התשובה המדוייקת לגבי המניסקוסים(MRI): המניסקוס הלטרלי שמור. חסר רקמה וקרע במניסקוס המדיאלי. יחד עם זאת,לצערי, לא קיבלתי מענה לשאלותי(ראה פנייה ראשונה). הצגתי 3 אופציות טיפול עליהן המליץ הרופא(פיזיוטרפיה+תוספי מזון, זריקות HA וטיפול ביולוגי/prp,אורטוקין). בהנחה שאין צורך בארטרוסקופיה, באיזה סדר עדיף לבצע את הטיפולים הנ"ל? האם בטור(להתחיל בראשון, לבדוק הצלחות ולפי זה להמשיך לאופציה שניה וכך הלאה)? או אולי את כולם במקביל? ושוב תודה, נפתלי

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל