ספונדילוליזיס דו-צדדי,חייב עזרה דחוף

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

05/06/2011 | 18:23 | מאת: שי

שלום, אני בן 16 ועשרה חודשים. התאמנתי לפני הופעת הכאבים בגו'י ג'יטסו(אומנות לחימה). לפני כשנה התחילו לי כאבים בגב, תחילה חשבתי שזה יעבור ושזה כאבים רגילים. לאחר כשבועיים שהכאבים לא עברו בקשתי מאמי לקבוע לי תור לאורתופד. לאחר כחודש-חודש וחצי הוא אמר שצריך לעזות צילום רגיל(נראה לי רנטגן-משהו פשוט) ולחזור אליו. חזרתי אליו עם הצילומים והוא טען שהוא לא רואה משהו מיוחד מהצילומים וכנראה שזה כאבי גדילה, הוא המליץ לא להמנע מפעילות גופנית למשך חודש והוא מאמין שזה יעבור. לפי המלצתו נחתי חודש וחזרתי לפעילות מלאה. לאחר פעילות מאומצת חשתי כאבים בגב אבל חשבתי שזה כמו שהוא אמר "רק כאבי גדילה". לאחר כחודש-חודשיים שהכאבים גברי הבנתי שמהו פה לא בסדר וזה יותר מסתם "כאבי גדילה". קבענו תור לאורתופד לעוד חודש לאחד כחודש שהגיע התור הוא העביר אותי לאורתופד אחר-מומחה,איליה פיקרסקי. לאחר כחודש המתנה ד"ר איליה טען שעלי לעשות מיפוי עצמות. שחזרתי אליו עם הממצאים של הצילום(בינתיים הפסקתי למזלי פעילות גופנית) גילו שיש לי ספונדילוליזיס דו צדדי. לפי ההמלצה של ד"ר אליה הפסקתי פעילות גופנית למשך שלושה חודשים וחצי+ חגורת גב (lordlok)+ חודש לפני ששמתי את החגורה נמנעתי מפעילות גופנית( כחמישה חודשים ללא פעילות). לאחר שלוש וחצי החודשים ללא הפעילות עם חגורת הגב היה שבהם הפסיקו לי הכאבי גב עשיתי צילום רגיל(כמו הראשון-נראה לי רנטגן) ד"ר איליה טען שהצילום בשביל לראות עם החוליה זזה ועיקר זה איך שאני מרגיש. לאחר כמה בדיקות אצלו הוא אמר לי שאני משוחרר ואני יכול לעשות כעת כל פעילות גופנית ולחזור לכושר בהדרגה, בנוסף הוא אמר שאני צריך פיזיותרפיה כי השרירים שלי במקום חלשים. לאחר שהורדתי את החגורה חלפו לי הכאבים חוץ מכשאני לוקח את הגב לאחור. כיום אני כבר שבוע אחרי שהורדתי את החגורה ואין לי כאבים בפעילות יום יומית ורק שאני לוקח את הגב לאחור, עד עכשיו לא חזרתי לפעילות גופנית כי אני מפחד שזה יחזור לכאוב לי ויחמיר שוב. התור הבא לאורתופד זה עוד כחודש וחצי ועוד שבוע מתחיל לי הפיזיותרפיה ואני לא יודע מה לעשות בינתיים? עם זה לגיטימי הכאבים שאני לוקח את הגב לאחור לאחר תקופה כה ארוכ עם חגורה? עם כדאי לי להתחיל עם הפיזיותרפיה או שזה עלול להזיק לי ולהחמיר את המצב??..אני לא יודע מה לעשות ונמאס לי כבר מכל סימני השאלה תעזרו לי בבקשה!!

10/06/2011 | 08:46 | מאת: ד"ר צבי גורן

סה"כ קבלת טיפול נכון. העצה שאני יכול לתת לך כי עם ממצאים כמו שיש לך, אסור לך להתעסק בספורט מגע, כלומר ספורט שיש בו אימפקט חזק על עמ"ש. תעבור לשחייה, חדר כושר בעדינות, קרוס וכו". פיזיותרפיה גם תעזור כעת.

04/03/2019 | 18:10 | מאת: אורי אלפסי

אני שוער ויש לי את זה אני אוכל לחזור לשחק כדורגל אחרי הםציעה?

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל