פענוח צילום רנטגן בעקבות כאבי גב

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

28/04/2011 | 11:33 | מאת: דויד

שלום. אני בן 36, מתאמן בחדר כושר מאז גיל 16. בחצי שנה האחרונה הפסקתי להתאמן במשקולות בגלל טניס אלבו במרפק שמאל והתחלתי לרוץ עם נעליי ריצה מתאימות כמובן. לפני כחודש התחילו לי כאבים איומים בגב תחתון, עד כדי קושי לעמוד. אחרי מספר טיפולים אצל אוסטיאופט זה הוקל לי אבל עדיין כואב. כמו כן גם מספר חודשים יש לי כאבים ברגל ימין (ממש בראש הירך בחיבור לאגן), מה שקצת כואב שאני עולה מדרגות. בלי להרחיב במילים, הלכתי לאורטופד שהפנה אותי לצילום ואלו התוצאות. התור הוא עוד שבועיים ואני דיי לחוץ מהתוצאות. האם ממה שכתוב פה יש מקום לדאגה ? האם אורטופד הוא הכתובת ? או צריך רופא אחר בגלל עניין הציסטה ? בצילום מותני לימבוס וורטברה ב L5 (אנומליה התפתחותית). פרט לכל, מבנה גרמי תקין של החוליות. גובהן וצורתן של החוליות שמורים . הרווחים הבין חוליתיים שמורים באגן יריכיים ציסטה סובקורטיקלית בצוואר ירך שמאל. פרט לכך מבנה גרמי תקין של העצמות. המרווים של המפרקים שמורים בתודה מראש דויד

02/05/2011 | 10:51 | מאת: ד"ר צבי גורן

הממצא בגב חסר משמעות קלינית. לגבי הציסטה, אתה אמור להתייעץ עם מומחה בתחום פרק הירך. כדאי לעשות מיפוי עצמות.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל