תוצאות MRI ארטרו של כתף

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

22/04/2011 | 12:09 | מאת: דויד

ד"ר שלום רב, אני בן 27 בריא בדרך כלל ועוסק בספורט להנאתי. לאחר פריקת טראומית ראשונה של הכתף לפני למעלה מחצי שנה, עשיתי ארטרו אמ-ארי-אי בהמלצת רופא לבדוק אם יש צורך בהתערבות ניתוחית. אני גמיש. באופן כללי, מצבי הגופני טוב מאוד. אני חזרתי לפעילות ספורטיבית מלאה, אמנם נמנע מספורט פול קונטקט, אבל מרים משקולות במשקלים דומים לפני הפריקה, גם בטווחים מעל לכתף. הרופא המליץ לי לחזור לפעילות ספורטיבית, לעשות הכל עד שמגיעים לטווח כאב. אין לי טווח כאב. תוצאות אמ ארי איי די עירערו את הביטחון העצמי שהכל בסדר. להלן התוצאות: יש דפקט גרמי על שם היל זקס באספקט האחורי לטרלי עליון של ראש הומורוס. יש בצקת סביבו, משמע שהייתה פריקה שקרתה בחודשיים האחרונים. יש גם דפורמציה באספקט הקדמי של ראש הומורוס - ממצא זה מעלה שאלה של חוסר יציבות רב כיוונית... הלברום הקדמי תחתון קרוע ומעט משוך ביחד עם פריאוסט. הרצועה הגלנוהרמלית הקדמית רציפה יש גוף תוך מפרקי קטן מאחורי הלברום האחורי שטיבו אינו ברור (?) יש קרע אינטרסטיציאלי וארטיקולרי בגיד האינפרספינטוס גיד הסופרספינטוס מראה אות ועובי רגילים אין זיז סובאקרומיאלי המפרק האקרומיוקלויקלורי בגדר נורמה האקרמיון שטוח - סוג 1 מסת שריר והאות שלהם שמורה גיד הבייספס התוך מפרקי בגדר הנורמה יש חוסר סדירות דל הלברום הקדמי עליון שיכול להתאים לקרע ---- השאלה, הייתכן שאני זקוק להתערבות ניתוחית? במיוחד לאור העובדה שאני לא מרגיש חוסר יציבות (ובטח שלא חוסר יציבות רב-כיוונית?) או שאולי בגלל גילי הצעיר והעיסוק בספורט כן מומלץ? תוצאות MRI די סותרות את מה שאני מרגיש בפועל?! אודה לתשובתך, חג שמח דויד

25/04/2011 | 15:23 | מאת: ד"ר צבי גורן

הממצאים אופיניים לפריקה קדמית של הכתך, ומאחר ומדובר בנזקים שניתן לתקן, אני כן ממליץ על התערבות ניתוחית. גם בגלל הגיל הצעיר שלך.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל