ירך

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

05/04/2007 | 22:01 | מאת: יעקב

אני בן 55, סובל מנקע בירך מלידה. אחרי שעשיתי צילום התברר שהאגן משופשף וצריך ניתוח להשתלה של עצם מפרק הירך. מה הסיכון שכרוך בניתוח שכזה? ובמידה שלא אעשה את הניתוח, האם יכול להיות מצב שהכאבים יתחזקו יותר?

06/04/2007 | 16:21 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום יעקב. ובכן המחלה שאתה סובל ממנה נקראת - DDH, כלומר התפתחות בלתי תקינה של מפרק הירך מהלידה או מגיל מאד מאד צעיר. במידה ולא תעשה את הניתוח, המצב רק יחמיר, הווה אומר כי הצליעה והכאבים ישפיעו גם על הגב התחתון, ובמקביל לעיתים גם על הצד השני. לכן, המלצתי היא כי במידה ואיכות החיים שלך מאד פגומה, ונאמר לך כי המפרק הרוס - אז כן, לעשות את הניתוח. לגבי הסיבוכים האפשריים, אני ממליץ שתשמע אותם מהמנתח שאתה תבחר. בהצלחה.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל