כאבי מפרקים

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

25/03/2007 | 09:53 | מאת: אלינה

ד"ר גורן שלום, אני בת 24, ולאחרונה התחלתי לסבול מכאבי מפרקים באיזור האגן עם הקרנה לאיזור הברך..... חשוב לציין כי שנים הייתי מאוד פעילה גופנית (רקדתי בלט), וכיום אני עובדת בעבודה נייחת ועושה הרבה פחות פעילות גופנית. האם יש לכך קשר? איזה טיפול / תכשירים תמליץ לי על מנת לטפל/ למנוע כאבים אלו בעתיד..? תודה

26/03/2007 | 00:08 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום אלינה. כאבים באגן, מקורם יכול להגיע מע"ש המותני, או ממפרקי הירכיים, או מבעיות אחרות שאינן קשורות לאורטופדיה כמו גניקולוגיה או אורולוגיה. התחושה שלי לגבייך היא, כי מאחר ורקדת בצורה רצינית בעבר, וכעת את אינך "בכושר", גופך לא מצליח להסתגל לחיים החדשים שאת בחרת לחיות. לכן, עצתי היא א. לחזור לפעילות גופנית מסודרת של לפחות פעמיים בשבוע, תוך הקפדה על חיזוק במקביל לגמישות. ב. הנעלה נכונה. ג. במידה ולאחר תקופת הסתגלות, עדיין תסבלי מכאבים, יש מקום לבצע צילומי רנטגן, ולהיבדק ע"י אורטופד מומחה. נ.ב. שכחתי להזכיר שגם למשקל יש ערך משפיע.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל