כאב בצד הימני של ברך ימין

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

03/04/2007 | 09:28 | מאת: שרה

שלום באוקטובר 2006 חזרתי מטיסה ארוכה עם רגליים נפוחות ולמחרת בבקר החלו כאבים חזקים מנשוא בצד הימני החיצוני של ברך ימין . שללו קריש, קרעים דלקות שברים - בוצע US (א.מ.ל) צפיפות עצם (תקין) מיפוי עצמות (א.מ.ל.) לאחרונה טופלתי בפיזיותרפיה (מתיחות לכף הרגל תוך כדי נעילת הברך ???) בזריקות DIPROSPAN וכדורי נבוקו וברכית - הכאבים ממשיכים מובן שהפסקתי כל פעילות ספורטיבית (צעידה פילטיס) וכתוצאה מכך גם העלתי במשקל - עד היום ראיתי כבר 4 רופאים - אין אבחנה למחלה ומובן שאין גם מזור - אשמח לשמוע חו"ד תודה וחג שמח

03/04/2007 | 20:42 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום שרה. ובכן את מעלה בעייה שאכן קשה לאתר. שאלתי היא האם את מתלוננת גם על נימול בשוק? בחלק החיצוני אחורי של הברך? מה שעולה לי לראש זאת האפשרות של פגיעה בעצב שנקרא Common Peroneal Nerve. הסיבה לכך היא כי ישיבה בתנוחה מסויימת ולאורך זמן, יכולה לגרום ללחץ ולאספקת דם ירודה לעצב עצמו, ולכן זאת אפשרות. אזכיר כי המיקום של העצב הוא מאחורי ראש עצם השוקית, שנמצאת בחלק החיצוני של הברך. בכל מקרה ע"מ לאבחן זאת בקשי מהאורטופד שלך או מרופא המשפחה בדיקה שנקראת EMG. לאחר שתבצעי את הבדיקה, כתבי לי את התשובה ונראה מה עושים. חג שמח.

05/04/2007 | 14:28 | מאת: שרה

שלום ותודה להתייחסותך האם הכוונה בבדיקת EMG להולכה חשמלית ? אם כן אזי בוצעה בדיקה כזו והכל תקין (הבדיקה בוצעה בידיים ) אגב בטיסה עצמה לא ישבתי רצוף הסתובבתי ועשיתי תרגילי התעמלות לעיתים תכופות לפני האירוע נהגתי לצעוד כל יום כשעה וכן התעמלתי במכון לפילטיס פעמיים בשבוע ומאז באירוע אינני מסוגלת לכל פעילות גופנית תודה ויום נעים

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל