שחזור רצועה ,דחוף!

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

28/06/2007 | 10:17 | מאת: תומר

שלום רב שמי תומר ואני בן 33.לפני כחצי שנה נחבלתי במהלך משחק כדורסל וברך שמאל שלי התנפחה עד כדי כך שלא יכולתי ללכת מס' ימים. תוצאות ה MRI (סיכום) : מצב לאחר חבלה,קרע של הרצועה הצולבת הקדמית.קרע של הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי. סימני קונטוזיה ברצועה הקולטרלית המדיאלית וברטינקולום וכן ברצועה הקולטרלית הלטרלית. שאלותי הן – 1: כמה זמן אורכת בממוצע ההחלמה מניתוח שחזור רצועה (עד לרמה שבה אהיה מסוגל לחזור ללימודים למשל) ? 2: האם ניתן ורצוי לחזק את הברך בדרכים נוספות מלבד פיזיותרפיה(כגון כריכת משקוליות סביב הקרסול) ?? אודה לתשובה מהירה ככל האפשר תודה מראש – תומר.

30/06/2007 | 00:51 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום תומר. תקופת ההחלמה והשיקום לאחר שיחזור רצועה צולבת קדמית היא לפחות חצי שנה. בדר"כ יותר. לגבי השאלה השנייה, אכן כן, רצוי וכדאי לחזק את שרירי הירך, א. לפי מה שלימדו אותך בפיזיותרפיה. ב. בחדר כושר עם מדריך צמוד. במידה ותגיע למצב שסה"כ הברך די יציבה יתכן ותוכל להימנע משחיזור רצועה אבל זה בתנאי שתצטרך לוותר על רוב סוגי הספורט האתגרי ( כולל כדור-סל ). בכל מקרה ניתוח אחד תצטרך כן לעשות וזה תיקון המניסקוס. לכן, במידה ואתה עדיין שוקל לגבי השיחזור, אז בשלב ראשון תעשה ארטרוסקופיה לתיקון המניסקוס. במידה ואתה מחליט שאתה רוצה שיחזור, אז יעשו את שניהם באותו ניתוח. בהצלחה.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל