בריחת שתן ופריצת דיסק

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

25/06/2007 | 20:43 | מאת: יפית

אני בת 24 סובלת מפריצת דיסק מרכזית בL4-L5, בבלט דיסק בין L3-L4ובין S-L1 בנוסף יש לי עקמת ימינה, ספונדילוליזיס וספונדילוזיסטזיס בחוליות האחרונות של בגב, אני סובלת לעיתים (בעיקר בימים שיותר כואב לי וכו) מבריחות של שתן (בריחות דיי חמורות) והטלה מרובת פעמים של שתן ,ערכתי בדיקת ציסטוגרפיה ובדיקה אורודינאמית והבדיקות יצאו תקינות, איך יתכן הדבר? אומנם בצעתי את הבדיקות בתקופה "יותר טובה" שלי מבחינת הגב-אבל עדיין איך זה יתכן? מהוא הגורם לבריחת שתן במצב של פריצת דיסק (זה שריר עצב או מה?) תודה רבה!!

26/06/2007 | 22:46 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום יפית. למרות שהבדיקות יצאו תקינות, לעיתים יתכן גירוי של עצב אשר אינו גורם לנזק בלתי הפיך של העצב ( ולכן הבדיקה תקינה ) אבל זה מספיק כדי לגרום לתופעות נוירולוגיות. למש"ל אנשים שסובלים מפריצת דיסק צווארית המדווחים על זרמים ביד, ולא תמיד בדיקת ה EMG מראה על נזק שורשי. כלומר זה יתכן. למרות שאת צעירה, האם עשית גם בדיקת US של מערכת השתן והכליות? למרות שכל הסיכויים שהכל תקין, אבל שווה פעם אחת לבדוק ולראות שהכל בסדר. בהצלחה.

27/06/2007 | 01:03 | מאת: יפית

האם תוכל להסביר לי בבקשה מהי בדיקת Uד וממי לבקש אותה?

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל