קופוזיס בגב

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

07/06/2007 | 12:51 | מאת: ליעד- נער בן 16

שלום ד"ר צבי גורן. לפני כמה ימים הייתי אצל אורטופד ועשיתי צילום גב. האורטופד קבע שיש לי קופוזיס בעל זוית של 51 מעלות, והמליץ לי ללכת במשך שנה עם חגורה לגב של "בוסטון עם צירים קדמים". כמה שאלות לי אליך: 1. אם אפשר לקצר את זמן חבישת המכשיר, אם כן כיצד? או איזה פעילויות אוכל לעשות? 2. האם מותר לי לעשות כפיפות בטן, או פעילויות שמעמיסות על הגב? 3. האם המצב שלי חמור (51 מעלות)? 4. כמה פרופיל מורידים על זה בצבא? (אני סבור שזה לא התחום שלך אבל אולי נתקלת במקרים) אשמח לתשובה בהקדם. בתודה רבה מראש! ליעד..

07/06/2007 | 22:34 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום ליעד. ובכן קיפוזיס של 51 מעלות אכן נחשבת לעקמת גדולה, מאחר וטווח הנורמה הוא בין 20-40, כלומר אתה ב 10 מעלות מעל לנורמה. מה שיקבע את מצבך בשנים הקרובות זה כמה זמו עוד נשאר לך לגדול. בפעם הבאה שאתה הולך לביקורת תשאל האם עשו לך צילום אגן וכמה הוא סימן ריסר.ע"מ להקטין את הסיכון שהעקמת תחמיר, אין מנוס מללכת עם החגורה שהציאו לך, ברוב שעות היום. לגבי פעילות גופנית תשתדל לא להעמיס על עמוד השדרה, ובעיקר בכל הנוגע בהעמסת משקלים. כפיפות בטן אפשר. לגבי פרופיל רפואי, כנראה שמדובר ב 45. בהצלחה.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל