דלקת בכתף

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

07/06/2007 | 11:57 | מאת: לאה

הלכתי לאורטופד עם כאבים עזים בכתף יד שמאל. איני יכולה להזיז את היד. בצלום רנטגן עלה המושג הבא בוריסיטיס קלקריה. הרופא אמר שזוהי דלקת מסוידת. דלקת עם צניחת סידן ובגלל הצרוף הכאבים העזים. באבחנה כתב TENDINITIS CALCIFIC SHOULDER היכן הדלקת? האם אוכל לקבל הסבר מפורט יותר? יש רגיעה בכאב אך אחרי 10 ימים עם ארקוקסיה מה לעשות? צלום נוסף? לחזור לאורטופד? האם הדבר יחלוף לגמרי? בנוסף יש צורך לעשות צפיפות עצם? אני בת 47. האם נסיגת הסידן בכתף מעידה על בעייה בכל הגוף? מודה לך מאוד

07/06/2007 | 22:19 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום לאה. ובכן מדובר בדלקת בכתף על רקע של שקיעת סידן ברקמה הרכה בכתף, ממש כמו שיש אבנית בשיניים. זה לא קשור למצב הסידן בדם, ולכן גם לא צריך לעשות בדיקת צפיפות עצם. ובכן מה ניתן לעשות? 1. לסיים את הטיפול בארקוקסיה, ואפשר אם צריך עוד סדרה של 10 ימים. 2. מסאג' מקומי עם משחות נוגדות דלקת מספר פעמים ביום. 3. תרגילי מתיחות בעיקר בזמן מקלחת חמה. 4. להזמין תור לפיזיותרפיה. 5. אם הכאב יהיה בלתי נסבל או לחילופין הפיזיותרפיה לא תעזור, אפשר לבקש מהאורטופד לעשות זריקה לכתף.( קורטיזון ). 6. יש היום בשוק זריקות יקרות שגם מורידות את האפקט הדלקתי בכתךף ללא תופעות לוואי של הקורטיזון - זה נקרא אוסטניל או ארטרז. בהצלחה.

03/08/2007 | 18:09 | מאת: גלית

אחותי סובלת מזה כשלושה ימים מדלקת בכתף על רקע של שקיעת סידן. הכאבים עזים מאד, ולטענתה, אף בלתי נסבלים ומטופלת בכדורי ארקוקסיה. א. האם כשהדלקת חולפת היא חולפת לגמרי ? או שזה משהו שממשיכים לסבול ממנו "כל החיים" ? ב. מהי תקופת הזמן המשוערת שלאחריה ניתן לצפות להקלה בכאבים ? ג. האם פעילות מאומצת מחריפה / גורמת לדלקת ?

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל