תרופות ואוכל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

21/07/2008 | 11:47 | מאת: בת אל

שלום בכל בוקר אני אוכלת ארוחת בוקר מלאה שבה אני מקפידה לאכול 4 ירקות,לחם מלא,ביצה וגבינה (חשוב לי לאכול בריא) העניין הוא שאני בולעת לאחר הארוחה כ25 מ"ג פרדניזון (יש לי ראומטיד ארטריטיס חריפה שקיבלתי לפני כשלוש שנים ,פתאום בגיל 22) בכל אופן הבנתי כי הסטרואידים משמידים את כל הויטמינים הטובים שנמצאים במזון שאני אוכלת.. האם זה נכון?! וכל ההשתדלות שלי נזרקת לפח?! מה לעשות? כמו כן אני נוטלת אומגה 3,מגה גלופלקס,סידן+ויטמין d ולפעמים קצת גינגנס סיבירי כדי לחזק את המערכת החיסונית שלי..(כי נותנים לי תרופות כמו מטרוטרקסט ורמיקייד) אודה לך מאוד על תשובה ואם יש לך טיפ נוסף בשבילי אשמח לשמוע :) בברכת כל טוב בת אל

בת אל שלום, ראשית כל המאמצים שאת עושה אינם לשווא, כיוון שחשוב מאוד להחזיר לגוף את הויטמינים והמינרלים החיוניים כל כך לתפקודו, בעיקר למי שלוקח סטרואידים בכמות גדולה. אינני יודע אם הרופא המטפל שלך יעץ לך בנוגע לתוספים שעליך לקחת, כיוון שהסטרואידים גורמים להרבה תופעות לוואי ויש לשים לב לתופעות שהם גורמים להן. רשימה חלקית שלהן כוללת השמנה; פגיעה בתפקוד המיני ובפוריות; שיעור-יתר (בעיקר אצל נשים); שינויים בעור (פצעים ועור "מקומט"); שינויים במצב הרוח עד כדי תחלואה פסיכיאטרית (אפילו פסיכוזה); פגיעה קשה בעצמות, המתבטאת בדלדול העצם (אוסטאופורוזיס), בשברים במבוגרים ובעצירת הגדילה בילדים; נטייה לזיהומים; חולשת שרירים; הופעת סוכרת (או החמרת סוכרת קיימת) ועלייה בשומנים בדם; מחלות עיניים (קטרקט וגלאוקומה) ועוד שלל תופעות. לאחר כל זאת, הייתי ממליץ לך לפנות לנטורופט שיתאים לך תזונה נכונה וצמחי מרפא שימנעו את כל אותן הסכנות של הסטרואידים הללו, כיוון שהנזק הוא מצטבר ותמיד אפשר לטפל במחלות בצמחי מרפא וללא כל תופעות לוואי, אשמח לעמוד לרשותך בייעוץ נוסף, שבת נהדרת.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה