שאלה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

13/02/2008 | 22:29 | מאת: גלית

לאילן , שלום רב! לפני כשלוש שנים רכשתי את הג'ינקו בילובה לאימי שהחלה להרגיש בעיות זיכרון. היא הפסיקה בשלב מסויים עם הכדורים כי טענה שקיבלה כאב ראש. הם היו מאוחסנים אצלה במגירה בחדר עד היום . העניין הוא שבתקופה האחרונה גם אני חשה חוסר ריכוז ושאני שוכחת דברים מרגע לרגע , אני בת 28 והדבר הלחיץ אותי מאד אז חשבתי בעצמי לקחת את הכדורים . על הקופסא כתוב best before end 0510 אז אני משערת שהתוקף הוא טוב (עד מאי 2010 נכון?) , אבל מצד שני הכדורים בפנים ממש מסריחים... ולא זכור לי שזה היה כך כשקניתי אותם. האם הם בטוחים לשימוש? האם לקנות קופסא חדשה? והאם בכלל כדאי לי לנסות משהו אחר? אודה לתשובתך, אני ממש לחוצה מהבעיה שיש לי פתאום היא כלל לא אופיינית לי... בתודה מראש...

גלית שלום ותודה על פנייתך, ראשית כל לגבי הכדורים שציינת, לדעתי יש לזרוק אותם למרות שתאריך התפוגה שלהם הוא טוב ולו רק בגלל הריח שעולה מהקופסא, ייתכן שהם נשמרו במקום שהיה חם או בתנאי לחות שהשפיעו על תכולת הכמוסות, כמו שאומרים עדיף ללכת על הצד הבטוח. הייתי צצילץ לך מאוד לקרוא על צמח המאקה באתר www.medicalherbs.co.il לצמח זה יש סגולות רבות גם בשיפור הזיכרון והחשיבה וגם באיזון הורמונלי ולחיזוק כללי של הגוף והנשמה, כלומר הוא מספק לך את כל הויטמינים ומינרלים כמו גם חומצות אמינו החיוניות לפעילות התקינה של המח והגוף. מה שטוב בצמח זה בניגוד לג'ינקו זה שאין לו תופעות לוואי כלשהן והוא לא גורם ללחץ דם גבוה וניתן לקחתו גם אצל חולי לב ולחץ דם, אני ממליץ על כדור אחד עד שניים ליום(לא בערב כי הוא קצת מעורר), הוא גם מרים את הבנאדם מדכאון ומטפל בחרדה וסטרס. עכשיו נותר רק לזכור לקחת את הכדור בזמן :) שבת נהדרת.

14/02/2008 | 17:16 | מאת: גלית

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה