סימוביל ומיץ אשכוליות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

12/02/2008 | 20:40 | מאת: יעל

לאילן שלום, בתשובתך לאחת השאלות ייעצת לא לשתות מיץ אשכוליות עם סימוביל. שאלתי היא:האם אתה מתכוון בכלל או רק סמוך ללקיחת הכדור? אודה לך על התשובה.

יעל שלום ותודה על שאלתך, כאשר לוקחים סימוביל יש לשים לב בקפידה להוראות השימוש ולאיסורים הנוגעים לשימוש בתרופה. אין לשתות אלכוהול או לאכול מאכלים שומניים עשירי כולסטרול. יש להזהר בלקיחה עם תרופות אחרות כגון: אספירין, קומדין, ניאצין ואריתרומיצין. יש לשים לב לתופעות לוואי בתלי רצויות כגון: חולשה וכאבי שרירים, ושפעת. הכדור עלול לגרום להרס רקמת השריר ולבעיות בתפקוד הכליות. לגבי מיץ אשכוליות לא מומלץ לשתות את המיץ בסמוך ללקיחת התרופה כיוון שהאשכולית מעכבת את פירוק התרופה ועלולה לגרום לכך שריכוז התרופה בדם יעלה לרמות מסוכנות שעלולות לגרום לתופעות לוואי מסוכנות כגון אי ספיקת כליות ונזק לשרירים. לכן כדי להיות בצד בטוח אני ממליץ לעבור לכל מיץ פירות אחר(תפוזים, לימונים וכו'). שבת נהדרת.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה