שמן בורג'

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

29/01/2008 | 13:36 | מאת: ריבי

שלום רב קראתי ששמן בורג' טוב לטיפול בכאבים ראומטיים ובתופעות גיל המעבר. אני סובלת זמן רב גם וגם... אילו מינונים כדאי ליטול אם בכלל, והאם יש סיכונים או התוויות נגד? בתודה מראש

ריבי שלום, שמן בוראג' זהו שמן מסוג אומגה 6 , והוכח במחקרים שהוא טוב לבריאות העור, לתסמונת קדם-וסתית, ולתופעות גיל המעבר. לא ידוע לי על השפעות שליליות שלו. מומלץ כמוסה אחת עד שתיים ליום עם הארוחה. לא מומלץ שימוש ממושך של הצמח, כלומר לתקופה של מספר חודשים ולאחר מכן רצוי לעשות הפסקה כיוון שיש מחקרים המצביעים שבשימוש ממושך תיתכן רעילות לכבד. אני ממליץ מאוד על צמח המאקה לטיפול בתופעות גיל המעבר בלי תופעות לוואי וניתן לשימוש גם לתקופות ממושכות בלא חשש, יש לקחת כדור עד שניים ליום והתוצאות מהירות ובטוחות. שבוע טוב ובריא.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה