סטטינים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

30/12/2007 | 23:24 | מאת: ערן

שלום רציתי לדעת אם צריכה של שום בנוסף לתרופה להורדת כולסטרול יכולה להוריד יותר את הכוסטרול הרע ואם אין שום בעיה לצרוך את שניהם יחד שם הכדור (פרבסטיטין)

ערן שלום, אין כל מניעה בלקיחת שום עם הסטטינים למיניהם. שניהם מורידים את הכולסטרול הרע והשומנים בדם. מה שכן, אין לקחת סטטינים עם מיץ אשכוליות כיוון שהמיץ מעכב את פירוק התרופה במעי ועל ידי כך מעלה את ריכוזה בדם, דבר שיכול לגרום לכאבי שרירים ובעיות בכליות, בברכה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה