אפדרין, סיטרוס אורנתיום(תפוז מר) אלקלואידים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

30/12/2007 | 14:53 | מאת: מורן

במשך כמה שנים לקחתי תוספי תזונה שקניתי בבית מרקחת ללא מרשם אשר נועדו להרזיה. כמובן שהיה כתוב שהכל רכיבים טבעיים אך בכל זאת לקחתי את התוסף לבדיקה אצל דיטאנית קלינית בהדסה עין כרם ואף לרופאת המשפחה שלי באותה תקופה. לשתיהן אמרתי שניסיתי להפסיק לקחת ולא שיניתי את הרגלי האכילה שלי(שהם תמיד היו מאוד מסודרים וקבועים, כולל פעילות גופנית ולא סטיתי מהם) ובכל זאת אני מעלה במשקל, וכאשר אני לוקחת אותם אני יורדת. הדיטאנית רצתה לשמור אצלה את הקופסה ובפגישתנו הבאה הודיעה לי כי אני סתם מבזבזת את כספי לחינם ,אין בתוסף אמנם שום דבר מזיק, יש בו רק כרום שאמור להפחית רצון למתוק. ואני סתם מדמיינת עלייה במשקל. הרופאה שהלכתי אליה כלל לא טרחה להסתכל בקופסה, אמרה שזה שטויות, שאני ממציאה ומדמיינת, ושכנראה העיליתי במשקל בעקבות החגים. ברצוני לציין כי חגים או לא חגים, אני מהתפריט שלי לא סוטה ימינה או שמאלה. המשכתי לקחת את התוסף עד אשר התחלתי לחוות תופעות פסיכיאטריות קשות-התקפי חרדה, דה פרסנוליזציה ודכאון אשר הביאו אותי למיון ומאז אני נמצאת בטיפול תרופתי ופסיכולוגי ואינני נוטלת תוספים כלשהם. מאז עשיתי בירור על הרכיבים שהיו בתוסף ובהקלדה מהירה באינטרנט התברר לי כי התוסף מכיל תחליף לאפדרה, אשר אינו מאושר ע"י הFDA ומשפיע על מערכת העצבים ועלול לגרום להפרעות פסיכאטריות ולהתקפי לב ושאפדרה ותחליפיה יחד עם שילוב של קפיאין ואספירין הינו תוסף מוכר ביותר אשר מוכח כעובד בהורדה במשקל ונלקח בעיקר ע"י ספורטאים. אך עם זאת מסוכן מאוד. אני מודעת לכך שאני זו שבחרתי לקחת את התוסף הזה מרצוני, אך מדוע כאשר שאלתי וניסיתי לברר ואמרתי שיש השפעה על המשקל, אף רופא לא הקשיב לי, ואף אחד לא ידע להגיד את מה שגיליתי בדקה באינטרנט. ברצוני לדעת אם כתוצאה מהתוסף נגרמו לי ההפרעות הפסיכיאטריות, והאם יש משהו לעשות בנוגע לאטימות ולחוסר הזהירות אשר נתקלתי בו במערכת הרפואית.

01/01/2008 | 20:04 | מאת: גיא

אכן תפוז מר (חושחש למיטב ידיעתי) מכיל סינפרין המשמש תחליף לאפידרין, ללא תופעות הלוואי של אפידרין, ניסיתי את שניהם לא הרגשתי משהו מסינפרין, בכל מקרה לא נטלתי את החומר הזה תקופה ממושכת יש תכשיר הרזיה על בסיס חומר המופק מתמר הינדי garcinia cambogia שגרם לי אישית דיכאון, בכל מקרה התגובות מאוד אינדיודואליות, גם התגובות לטיפול תרופתי או פסיכולוגי לרבות אנטי דפרסנטים לא ברורות לחלוטין ויכולות להיות שליליות לשאלתך, אנו לומדים אם השנים לזהות רופא אטום ולעבור לרופא הבא

מורן שלום ותודה על פנייתך המפורטת, כמובן שלצמחי מרפא מסויימים ישנן תופעות לוואי ולכן הייתי מאוד שמח אם תוכלי לפרט באיזה מוצר מדובר ומהם מרכיביו בכדי שאוכל לתת לך מענה מכובד לשאלתך, צמח האפדרה אסור לשיווק בארץ בגלל תופעות הלוואי הרבות שלו. הייתי מעדיף שתיצרי עמי קשר ישירות באתר www.medicalherbs.co.il בכדי שאוכל לדעת יותר פרטים על המוצר ולספק לך תשובה מהימנה, בברכה.

02/01/2008 | 15:39 | מאת: מורן

אילן שלום. תודה על תגובתך, לבקשתך שלחתי אליך פנייה עם פירוט מדוייק בנידון. מקווה שתוכל לענות לי תודה

04/02/2008 | 21:34 | מאת: שירלי

שלום, בני בן ה שנה ותשעה חו'ד מטופל בבודי קורט וסינגולר כטיפול מונע יומ-יום. פנינו לטיפול סיני והומלץ לנו צמחים כמו : ליקוריץ, פוליגלה,רהמניה,אריסמה גינקו בילובה ,אנג'ליקה סיטרוס וכו'. האם שימוש בהם ולקיחתם יכול להשפיע לרעה על תינוק ???? ואולי להתנגש בטיפול הקונבנציונאלי???? תשובה דחופה!!!! תודה

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה