כדור חדש

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

20/11/2007 | 21:23 | מאת: איתן

המליצו לי על כדור חדש סאלאדרין 525 לדלקת עור פסואראזיס במרפקים. הרוקח המליץ לי גם לפוצץ כדור ולמרוח על המרפקים אם הפסוראזיס זו מחלה של העור למה לבלוע אם אפשרי קודם למרוח ? מה מחומר הפעיל של הכדור לא הבנתי אותו חומצות שומן אסטר שיש להם שם פטנט של שומן סלנדרין ? תודה איתן

איתן שלום, סלדרין הינו מרכיב פטנטי המיוצר מתערובת חומצות שומן פחמימתיות אורגניות (350 מ"ג חומצות שומן אסטריות אורגניות): Myristate ,Myristoleate,Laurate ,Oleate,Palmitate ו-palmioleate. החומר הפעיל, כלומר חומצות השומן משפרות את בריאות המפרק ע"י שיפור גמישותו, הפחתת הכאב ושיפור תנועתיותו. אופן פעולתו הוא בשינוי פעילות האנזים המשפיע על ייצור הלאוקוטריאן, המעכב גורמי דלקת בגוף. לגבי שימוש בפסוריאזיס לא ידוע לי על שימוש במוצר זה, כנראה בגלל הפחתת הדלקתיות בעור, אולם למיטב ידיעתי אין תרופה יעילה לפסוריאזיס כרגע בשוק אחרת מי שהמציא אותה היה מקבל כבר פרס נובל על ההמצאה. הכל מקרה הייתי ממליץ לך לנסות את המוצר ואם הוא לא אפקטיבי כדאי לפנות לנטורופט שיתאים לך תזונה נכונה וצמחי מרפא מתאימים למצבך, בברכה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה