שמן דגים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

07/08/2007 | 20:19 | מאת: שלומית

שלום מזה שנתיים אני לוקחת אומגה 3 וה LDL שלי 130. קניתי שמן דגים 1000 של GNS ללא כולסטרול. אין בו מפרט של החומר הפעיל EPA+DHA כמקובל בחברות אחרות . אין ציון של יחס בין המרכיבים אלא רק המלצה למינון של 4 ביום. האם מקובל? האם מוכר לך? תודה

שלומית שלום, לא מוכר לי המוצר שציינת ואני מכיר את מרבית החברות המובילות בעולם הרפואה הטבעית. שמן דגים ניתן לרכישה כיום בכל בית טבע או בית מרקחת. בגלל בעיה של זיופים באיכות ירודה מוטב להיצמד למותגים ידועים ולוודא מספר פרטים בזמן הרכישה כפי שיפורט להלן: על התווית חייב להופיע הרכב הכמוסה מבחינת תכולת EPA ו DHA. יש קפסולות בשני מינונים מקובלים של EPA ו DHA- 300 מ"ג ו600 מ"ג (מינון כפול) ישנם יצרנים המדווחים על ה"כמות במנה" ובמקום נפרד מדווחים ש"מנה היא 2 קפסולות". זהו ניסוח מטעה ויש להקפיד לבדוק את התכולה של כל כמוסה היחס בין EPA ל DHA צריך להיות בערך 2:3 לטובת EPA וחייב להיות מצוין על התווית. זהו נושא חשוב. היחס המדויק לא קריטי אבל צריך להיות יותר EPA מ DHA בכל מקרה. התווית חייבת לציין את כמות הויטמין E שהוא אנטיאוקסידנט המונע את חימצון השמן בקפסולה. בדרך כלל יופיעו 3 עד 5 יחידות בין לאומיות IU בכל קפסולה. ישנם מוצרים רבים כיום על המדפים אך כאמור חלקם מפוקפקים ולכן מומלץ להיצמד למותגים ידועים. אלספה של טעם טבע- קפסולות של 300 מ"ג. מוצר טוב וזול, אך במינון הנמוך בלבד אומגין של אלטמן- מוצר טוב ויקר יחסית. 300 מ"ג בקפסולה אומגה לייף של ניוטרלייף- מוצר טוב במינון 600 מ"ג. בברכה ויום בריא.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה