פרוקיור - הרכב

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

25/07/2007 | 09:17 | מאת: בועז

פרוקיור - מה הרכב התרופה/תוסף מזון והאם יש תועלת מוכחת בהקטנת הערמונית

שלום בועז, החומר הפעיל בכדור פרו - קיור הוא הפינסטריד. פינאסטריד משמש לטיפול בתסמינים של הגדלה שפירה של הערמונית. כמו כן הוא מקטין את גודל הערמונית וכך מביאה לשיפור בזרימת השתן.פינאסטריד פועלת באמצעות עיכוב האנזים 5 - אלפא רדוקטאז, אשר נמצא בערמונית, בצינורות הזרע, בזקיקי השיער, וכן בכבד. אנזים זה אחראי על הפיכת הטסטוסטרון לנגזרת פעילה שלו הנקראת DHT . ה DHT מביא להתפתחות של רקמת הערמונית, וריכוזים גבוהים שלו מצויים בזקיקי שיער קטנים באזורים המתקרחים שבקרקפת. מכאן שעיכוב בייצור ה DHT על-ידי פינאסטריד מביא לכיווץ הערמונית המוגדלת, ולמניעה של נשירת השיער. פינאסטריד אינה מיועדת לטיפול בנשים. לגבי תועלת הכדור ישנם מחקרים המצביעים על שיפור במצב הערמונית כלומר הקטנת הערמונית ושיפור במצב הכללי. ישנן חלופות טבעיות לטיפול בערמונית המוגדלת כגון דקל ננסי ואוניה דה גאטו - צמחים אלו נמצאו כפעילים בהקטנת הערמונית ובשיפור בזרימת השתן. יום טוב ובריא.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה