אבץ

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

31/12/2014 | 02:01 | מאת: נתי

שלום האם יש הגבלה יומית בנטילת אבץ? המטרה לשמה נלקח התוסף זה בגלל תרומתו לריפוי פצעים, בעקבות פצע לחץ גדול. מצד שני קראתי פעם שעודף אבץ מפריע לריפוי פצע. החולה מקבל פחיות מזון רפואי בהזנה אנטרלית, כמות האבץ מסך המזון היומי זה 34.4 מ"ג. במקביל נוטל תוסף שנקרא דרמה קליר (מכיל כמה ויטמינים שתורמים לבריאות העור) במינון המומלץ 2 כדורים ליום כשכל כדור 22 מ"ג אבץ. סך הכל 34.4 + 44 = 78.4. האם זה טוב? אפשר להמשיך לטווח ארוך? תודה

נתי שלום, לגבי המינון הספיציפי שמתאים למטופל יש להיוועץ ברופא המטפל בלבד בכדי למנוע עודף של אבץ בגוף, שבוע טוב ובריא, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה