טרומבוציתופניה וזרעי צ'יה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

23/12/2013 | 15:20 | מאת: עוגיפלץ

אני סובלת מטסיות ירודות (כעת 86 ),האם יש מצב שלקיחת זרעי צ'יה יומית יוריד עוד יותר הטסיות?יש מזונות שמדללים את הדם ולי אסור לגרום לדילול יתר .אשמח לקבל תשובה בהקדם.

שלום רב, זרעי הצ'יה מכילים ריכוז גבוה של חומצות השומן הרב-בלתי רוויות מסוג אומגה 3 ו-6 ומסייעות למערכות שונות בגוף. בנוסף לכך, הן עשויות לגרום לדילול דם באלו הנוטלים תרופות מדללות דם על ידי הגברת השפעת פעילות התרופות הללו.אני תמיד ממליץ להגיע לקליניקה ולעבור איבחון אירידיולוגי מדויק שלאחריו ניתן יהיה להתאים לך את התזונה הנכונה וצמחי המרפא באופן כזה שלא יגרמו אינטראקציות בין תרופות לצמחי מרפא וחשוב להתאים זאת לכל מטופל בהתאם למצבו הפיזי והנפשי, אשמח לעמוד לרשותך גם בכך, שבוע טוב ובריא, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה