תלתן אדום

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

12/06/2012 | 12:00 | מאת: הלן

שלום רב! אני הזמנתי מנטורופת טינקטורה של תלתן אדום. הנחתי שהוא עושה אותה מפרחים של הצמח. אבל התברר שהוא עשה את זה מעלים של תלתן. רציתי לשאול האם לעלים יש אותה השפעה כמו מפרחים? אני רציתי את הטינקטורה להקטנת מיומה ברחם. תודה

הלן שלום רב, את התמצית של צמח התילתן אדום מכינים בדרך כלל מהעלים של הצמח אולם אני לא ממליץ לך לרכוש הכנות של צמחים שלא ממקור מורשה כגון בית מרקחת או בית חרושת לצמחי מרפא המכין הכנות לפי אישור של משרד הבריאות כיוון שחשוב ביותר גם כאשר צורכים צמחי מרפא או תוספי תזונה שיהיה פיקוח של הייצור הנאות(GMP) ולבדוק שאין בהכנה חיידקים או פטריות ואת זה ניתן לעשות רק במקום מורשה להכנות העובד לפי בקרת ייצור נאותה. לגבי התלתן אדום, הוא צמח מצוין לניקוי הדם והכבד מרעלים ולשיפור פעילות מערכת העיכול אולם הוא לא הצמח החזק ביותר לנושא המיומות והאיזון ההורמונלי. ישנם צמחי מרפא מצוינים למטרה זו כגון צמח האוניה דה גאטו, אסטרגלוס, מאקה וכדומה. הייתי ממליץ לך להגיע לקליניקה ולאחר איבחון אירידיולוגי מדויק ניתן יהיה להתאים לך תזונה נכונה וצמחי מרפא לפי מצבך הפיזי והנפשי, אשמח לעמוד לרשותך, שבוע טוב ובריא, אילן. 0528077713

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה