טיפול בחרדה דכאון קל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

07/05/2012 | 16:23 | מאת: אמא

שלום האם אפשר לשלב בין הצמח היפרקום לבין פורמולת סטרס שיש בה תיאנין [ ביוקלם] ? הבנתי שתיאנין מומלץ לטיפול בחרדה קראתי שלילדים עם קשב וריכוז, לא מומלץ תיאנין כי זה מעלה גאבא אבל גם דופאמין וזה גורם לעצבנות, האם רק לבעית קשב וריכוז זה לא מומלץ ולחרדה תיאנין כן ממולץ? תודה

שלום רב, למיטב ידיעתי לא מומלץ לשלב בין הביוקאלם לבין ההיפריקום כיוון שחומצת האמינו L-THEANINE שבביוקאלם עשויה לגרום לעלייה ברמות הסרוטונין והשילוב עשוי לגרום לתופעות לוואי. לכן אני תמיד ממליץ להיוועץ במומחה לרפואה טבעית בכדי למנוע אינטראקציות בין תוספי מזון וצמחי מרפא. ישנם צמחי מרפא מצוינים המסייעים הן במצבי חרדה ומתח והן בשיפור הריכוז והזיכרון כולל המיקוד והחשיבה אצל ילדים כגון: צמח הבקופה, מאקה, גוטו קולה וכדומה. אשמח לעמוד לרשותך גם בכך, שבוע טוב ובריא, אילן. 0528077713

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה