תופאות לוואי / שילוב תרופות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

28/04/2012 | 08:55 | מאת: ארז

שלום 1. האם יש בעיה של שתית מיץ אשכוליות עם תרופה סימבסטאטין או סיבקור ?האם הכוונה שאסור לשתות רק עם לקיחת הכדור או בכלל מה תןפאות הלוואי אם כן ? 2.האם יש בעיה של שילוב כדורים נגד כולסטרול ואומגה 3 ? תודה

ארז שלום רב, למיטב ידיעתי לא מומלץ לצרוך מיץ אשכוליות ביחד עם כדורים להורדת כולסטרול ממשפחת הסטטינים בגלל החמרה של תופעות הלוואי של התרופה הפוגעת בשרירים, בכבד, בשריר הלב ולבסוף גם בכליות. הסוכנות המסדירה את מוצרי הרפואה והבריאות בבריטניה אמרה, כי הסיכון גדול אף יותר כשמדובר ב-Zocor או Simvastin של Merck, שלאחרונה ניתן להשיגם ללא מרשם בבריטניה, וב-Lipitor של פייזר. הבעייה מופיעה מאחר והאשכולית מכילה כימיקל שמוציא מכלל פעולה אינזים בכבד המעורב בחילוף החומרים של התרופה. כתוצאה מכך, צריכה קבועה של מיץ אשכוליות יכולה להוביל לרמות גבוהות ומוגזמות של התרופה בדם. רעילות של השרירים עדיין מזוהה כתגובה עויינת לכמויות גבוהות של כל התרופות להורדת כולסטרול, מובילה במקרים נדירים להתנוונות שרירי השלד כתוצאה מחשיפה לרעלנים - מצב בו סיבי השרירים 'נשברים' ומשתחררים אל תוך מחזור הדם, כשהם פוגעים בכליות. לגבי כולסטרול ואומגה 3, אין מניעה לשלב ביניהם אלא להיפך האומגה 3 מסייע רבות בהורדת הכולסטרול, הסוכר ולחץ הדם ובטיהור כלי הדם מהשומנים וחיזוק הלב והכליות, ניתן כמובן לטפל בכולסטרול בצורה טבעית על ידי יעוץ נטורופטי אישי הכולל תזונה נכונה וצמחי מרפא מצוינים המורידים את הכולסטרול והסוכר בצורה טבעית וללא תופעות לוואי, ניתן לקרוא עוד על צמחים אלו באתר www.alternativypharmacy.com שבוע טוב ובריא, אילן. 0528077713

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה